Eveniment-Social

Este oficial! Au început lucrările pentru reabilitatea unei importante clădiri din Iaşi – FOTO, VIDEO

Publicat: 17 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este oficial Au început lucrările pentru reabilitatea unei importante clădiri din Iaşi - FOTO VIDEO

Lucrările au început la Casa Universitarilor. În aceste momente, pe şantier, se afla muncitorii care lucrează de zor pentru reabilitarea clădirii emblematice din zona Copou. BZI.RO a oferit în exclusivitate informaţiile privind proiectul de reabilitare. Aşadar, reporterii Cotidianului Bună Ziua Iaşi au aflat că întreaga investiţie se ridică la suma de peste un milion şi jumătate de euro.

Punctul esenţial în această reabilitare, aşa cum rectorul Toader scoate în prim-plan, este cel al hrubelor.

„Este un loc pe care (hrubele de la CUI – n.r.) puţini dintre noi, cei care trăim în contemporan, le cunosc! Spun asta pentru că, la vremea lui, probabil era un loc cunoscut şi un loc apreciat. Casă, în ultimii ani, a fost concesionata unui întreprinzător privat. După un proces care a durat mulţi, mulţi ani, casa a reintrat în proprietatea Universităţii într-un stadiu de nefolosinţa, să spunem aşa, asta pentru a evita cuvântul de degradare avansată. Acum, ce ne propunem sau, mai bine zis, ce cred că suntem obligaţi să facem este să reabilităm Casa Universitarilor, să-i redăm funcţionalitatea pe care a avut-o dintotdeauna şi cu care a intrat în conştiinţa comunităţii, până la urmă, de casă cu profil cultural, ştiinţific, social pentru Universitatea «Cuza», pentru mediul academic ieşean în general. Interesant este că inclusiv hrubele de care dispune clădirea, aflate în curtea interioară şi care dau spre Bulevardul Carol, vor avea parte de reabilitare şi restaurare, aici putând fi organizate evenimente – simbol unde să participe invitaţii noştri. Eu aş spune că, dincolo de istoria acestor hrube, este vorba de un loc interesant despre care istoricii ne vor spune faptul că multe, multe personalităţi şi-au plimbat paşii, gândurile şi faptele în spaţiul la care facem referinţă”, a precizase acum ceva timp, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

FOTO SI VIDEO EXCLUSIV DOAR AICI: Exclusiv! Un proprietar celebru din Iasi investeste o suma fabuloasa in una dintre cele mai frumoase case din Copou – FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu