National

Este oficial! Sibiul intra, din această seară, în carantină totală: Principalul drum din oraș va fi blocat

Publicat: 15 nov. 2020
municipiul Sibiu va intra în carantină începând de luni

Strada care face legătura municipiului Sibiu cu Autostrada A1 se închide, de duminică, până la ieșirea din carantină, informează Mediafax.

Poliția Sibiu a anunțat că restricțiile încep de duminică, de la ora 18.00, când accesul auto pe bretelele care asigură legătura între strada Henri Coandă și A1, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea de pe autostradă, nu mai este permis. Restricția spre și dinspre Autostradă este prima instituită între măsurile de restricționare a traficului ca urmare a intrării municipiului Sibiu în carantină, luni, de la ora 5.00.

Restricția auto se va menține pe toată perioada aplicării carantinei și va fi pusă în aplicare cu sprijinul lucrătorilor CNAIR care vor marca și semnaliza corespunzător zonele în cauză. Accesul spre și dinspre A1, în zona municipiului Sibiu, rămâne deschis în punctele situate în zona Mohu (DN 1), strada Ștefan cel Mare și Calea Șurii Mari, precum și DN 7H (Aeroport). Șoferii care tranzitează municipiul Sibiu vor putea folosi traseele: intrare DN 1 (Mohu) – ieșire Aeroport sau continuare pe A1 sau intrare Aeroport / A1 – ieșire DN 1 (Mohu).

Municipiul Sibiu intră în carantină începând de luni, 16 noiembrie, a declarat vineri, 13 noiembrie, secretarul de stat Raed Arafat. Oraşul Sibiu şi localitatăţile Şelimbăr, Tîlmaciu şi Cisnădie intră în carantină începând de luni pentru două săptămâni, iar mall-urile vor fi închise în weekend, a anunţat Raed Arafat.

Municipiul Sibiu se apropie de o rată de infectare de 12 la mia de locuitori.

„Știți că situația din Sibiu și unele localități necesită alte măsuri față de cele luate deja de autorități. Având în vedere incidența și numărul mare de cazuri în urma discuțiilor cu Comitetul de Situații de Urgență. Măsura intră în vigoare de luni. O excepție e închiderea mall-ului pe durata weekend-ului cu excepția magazinelor care vând alimente.

Pe durata stării de carantină magazinele se închid la ora 20, iar terasele se închid, magazinele pot avea o persoană la 8 mp. Între orele 10.00 și 13.00 procurarea de alimente e rezervată bătrânilor. Procurarea de alimente necesare se face pe declarație pe proprie răspundere, iar activitatea religioasă se va desfăşura în spaţii deschise pe durata perioadei de carantină. La sfârşitul celor 14 zile de carantină, se va face o nouă evaluare asupra situaţiei şi se va veni cu noi comunicate în acest sens”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu