BZI LIVE

LIVE VIDEO Este tânără, talentată și a reușit să-i impresioneze pe toți românii prin rezultatele muncii sale! Despre un domeniu spectaculos și de o profunzime aparte, pasiune și implicare, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE

Publicat: 12 ian. 2020

Luni, 13 ianuarie 2020, începând cu ora 15.00 in lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE este programata o ediție-dialog speciala. În prim-plan va fi o producție alături de o tânără talentata, care a reușit sa-i impresioneze pe toți romanii prin rezultatele muncii sale!

De pe scena Operei Nationale Romane Iasi, in spatele reflectoarelor din platourile de producție artistica

Despre un domeniu spectaculos și de o profunzime aparte, pasiune și implicare alături de Mara Crăcăleanu. La 19 ani, aceasta este pasionata de regie și actorie, reușind de ani buni sa arate ca are înclinație și o înzestrare nativa pe zona cinematografiei. Deja, are câteva realizări unice, premiate la festivaluri de marcă urmând ca, în curând, sa lanseze ultima sa creație. De mica a fost atrasa de Arta, activând ani buni la Opera Națională Română Iași. De la 13 ani, eleva a Colegiului Național Mihai Eminescu Iași, a decis să-și cultive marea pasiune a vieții, regia și actoria. Despre aceasta frumoasa poveste, experienta avuta, proiectele pe care le-a derulat, ce înseamnă universul fabulos al filmului dar mai ales al regizarii acestuia, la ce lucrează acum, ce colaborări a avut se va dialoga cu Mara Crăcăleanu.

Primul rol intr-un film a fost in lung-metrajul “Scoala de vara”, o productie romaneasca din 2013

Mara Crăcăleanu este o regizoare si actrita de origine romana. A cantat in Corul Juniorii Operei Nationale Romane Iasi timp de 7 ani in creatii precum Boema, Tosca, Carmen. Primul rol, ca actor, a fost pentru ea in lung-metrajul “Scoala de vara”, o productie romaneasca din 2013. Mara a fost actrita intr-o trupa de teatru, unde a castigat premiul pentru cea mai buna interpretare feminina in piesa dupa romanul “Sa ucizi o pasare cantatoare”. De asemenea, Mara a jucat in trupa de teatru a Ateneului Național din Iasi, unde a castigat un premiu pentru interpretarea rolului Laura Wingfield, din “Menajeria de sticla”.

A întrat în competiție la Los Angeles Film Festival

A castigat un premiu cu primul ei film in franceza, “Solitude”. Cel de-al doilea scurt-metraj, “Fantasy Dust”, a fost in competitie la Los Angeles Film Festival. Coloana sonora a fost compusa de celebrul compozitor Danny Elfman. Mara a participat si in alte proiecte, a contribuit la 2 documentare si a scris 5 scenarii.

Drama despre adolescenti si propria imagine, despre izolarea individului cauzata de obsesia self-image-ului

Al treilea scurt-metraj, “Mirrorcide”, este o drama despre adolescenti si propria imagine, despre izolarea individului cauzata de obsesia self-image-ului. Filmul a fost proiectat in mai multe tari si a castigat 32 de premii internationale. Cel mai nou proiect, “The Cry of Silence”, este o productie România-Marea Britanie, o meditatie asupra vietii, a mortii, a durerii si vulnerabilitatii.

„Vreau sa studiez regie de film la o facultate din Marea Britanie”

Tânără mărturisește ca-și dorește mult sa studieze regie de film în mediul universitar britanic. „Vreau sa studiez regie de film la o facultate din Marea Britanie. Sunt pasionata de film de copil, mereu mi-am dorit sa urmez o cariera in arta si cred ca prin film imi exprim cel mai bine ideile, viziunile si sentimentele”, mărturisește ieșeanca.

A jucat într-un film la 13 ani

Pe de alta parte, Mara spune ca este preocupata de exprimarea artistica in diverse forme. „Alte pasiuni sunt: teatru, muzica, scris, desen, fotografie. Am regizat 4 scurt-metraje pana acum. Am participat la realizarea a 2 documentare. La 13 ani, am jucat intr-un film, Scoala de vara. Am obtinut 2 premii de interpretare la un concurs de teatru. Sunt o persoana creativa, cu aptitudini artistice si in muzica, desen si design vestimentar. Pot lucra timp indelungat fara sa obosesc usor”, transmite tânără. Astfel, despre toate acestea, despre un vis împlinit, despre arta, film, trăiri, implicare, într-o ediție BZI LIVE exemplara.

Toți cei care doresc să adreseze întrebări o pot face la rubrica de comentarii, pe www.bzi.ro sau în direct, accesând http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.loading...

Adauga un comentariu