National

Estimare sumbră făcută de Valeriu Gheorghiță! În ultima săptămână infectările au crescut foarte mult

Publicat: 02 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Estimare sumbră făcută de Valeriu Gheorghiță În ultima săptămână infectările au crescut foarte mult
Valeriu Gheorghiță estimează că vom ajunge la 2000 de cazuri zilnice de infectări cu COVID-19 Sursă foto: Digi24

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România face o estimare subră referitor la apariţia valului 4 de COVID-19. Acesta susţine că în țară, în ultima săptămână s-a înregistrat o creştere simţitoare a infectărilor cu COVID-19.

Declaraţiile vin în contextul în care tot mai multe personalităţi medicale, cum ar fi, Emilian Imbri, estimează că vom ajunge la mii de cazuri zilnice de infectări.

Valeriu Gheorghiță susţine că există o creștere semnificativă a infectărilor de COVID-19

Într-o ieşire publică, colonelul Valeriu Gheorghiță a menţionat faptul că în ultima săptămână există o creștere semnificativă a infectărilor cu COVID-19. De altfel, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a estimat faptul că în România vor fi, la jumătatea lunii septembrie, peste 1500 de cazuri pe zi:

„În momentul de faţă observăm o creştere a numărului de cazuri, pentru că în săptămâna 26 iulie – 1 august vorbim de peste 1.040 de cazuri, ceea ce înseamnă o creştere cu 60% a numărului de cazuri de la nivelul săptămânii în curs.

Tocmai de aceea este foarte importat ca în perioada următoare – pentru că e clar că ne aflăm pe un trend ascendent, am plecat de la începutul lui iulie când vorbeam de o medie la 7 zile a numărului de cazuri de 40 şi am ajuns în momentul de faţă la o medie de 144 de cazuri, deci practic o creştere foarte mare a numărului de cazuri. Acesta ar fi un aspect.

Al doilea aspect este legat de faptul că avem, cât se poate de clar, varianta Delta inclusiv pe teritoriul ţării. În săptămâna precedentă vorbeam deja de 127 de cazuri confirmate, dar ceea ce este important este că în ultimele opt săptămâni rata de pozitivare a testelor de secvenţiere pentru varianta Delta a crescut de cinci ori. Deci acest lucru este cel care ne îngrijorează şi faptul că în săptămâna 29, din totalul secvenţierilor, 56% au fost pozitive pentru varianta Delta.

Deci acest lucru ne arată că în următoarele săptămâni foarte probabil varianta Delta va deveni dominantă şi în România, or, la acel moment, numărul de cazuri care pot să apară poate să fie substanţial crescut. Noi suntem, în acest moment, pe o creştere lentă, numărul absolut de cazuri este mic şi asta este foarte bine, însă situaţia actuală nu poate să rămână aşa la nesfârşit”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, duminică seară.

Medicul Emilian Imbri menţionează faptul că putem ajunge la 5000 de cazuri zilnice

În altă ordine de idei, o variantă sumbră al valului al patrulea de COVID-19 este prezentată şi de medicul Emilian Imbri. Acesta susţinea, în urmă cu o săptămână faptul că România ar putea ajunge şi la 5000 de cazuri zilnice de COVID-19:

„Se vehiculează printre specialiști, epidemiologi și virusologi, că vom ajunge probabil la 1.500 de cazuri pe zi. E posibil, dar nu poți să dai o dată exactă. Dacă faceți un calcul matematic, o să constatați că putem depăși 5.000-6.000 pe zi, avem de unde, apropo de populația care ar putea fi expusă”, a declarat la o televiziune de știri medicul Emilian Imbri.

Campania de vaccinare este singura care ar putea să ne scape de valul al patrulea

În altă ordine de idei, medicii susţin faptul că o campanie mare de vaccinare ar putea preveni apariţia valului al patrulea de infectări cu COVID-19. Printre susţinători se află şi medicul Adrian Streinu Cercel, dar şi Alexandru Rafila sau Emilian Imbri:

Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită. Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală”, a spus Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

Adauga un comentariu