Actualitate

Medicul Emilian Imbri lansează un avertisment fără precedent în legătură cu valul 4 de COVID-19! Mii de cazuri zilnice de îmbolnăviri

Publicat: 28 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Emilian Imbri lansează un avertisment fără precedent în legătură cu valul 4 de COVID-19 Mii de cazuri zilnice de îmbolnăviri
Medicul Emilian Imbri susține că în Terapia Intensivă de la Spitalul Victor Babeș din București sunt internate persoane tinere infectate cu COVID-19. Sursă foto: digi24

Tot mai mulţi specialişti din România avansează date care dau fiori reci românilor în legătură cu valul 4 de COVID-19. Unul dintre aceștia, medicul Emilian Imbri consideră că România ar putea ajunge la mii de cazuri de COVID-19 zilnic.

Îngrijorările specialiştilor români vin pe fondul unor temeri la nivel internaţional, temeri legate de apariţia şi răspândirea variantei Delta a COVID-19.

Medicul Emilian Imbri este de părere că vom avea mii de cazuri de infectări zilnice în România

Conform calculelor matematice, medicul Emilian Imbri prevede faptul că infectările zilnice de COVID-19 ar putea ajunge şi la 5.000 – 6.000 de cazuri.

„Se vehiculează printre specialiști, epidemiologi și virusologi, că vom ajunge probabil la 1.500 de cazuri pe zi. E posibil, dar nu poți să dai o dată exactă. Dacă faceți un calcul matematic, o să constatați că putem depăși 5.000-6.000 pe zi, avem de unde, apropo de populația care ar putea fi expusă”, a declarat la o televiziune de știri medicul Emilian Imbri.

Românii sunt un popor de persoane care sunt relaxate

În legătură cu valul de relaxare din România, Emilian Imbri a menţionat faptul că acest lucru este un speficit al poporului român care merge în mare parte pe principiul

” Pentru că am vorbit fără să fac încă glume… Românii sunt, în general, relaxați. E un specific, o calitate a românului, e relaxat și merge pe principiul ”las că merge, las să se întâmple și vedem apoi”. Eu sunt convins că cei care s-au vaccinat vor face și a treia doză”.

Vom face a treia doză de vaccin împotriva COVID-19?

În încheierea intervenţiei, Imbri menţionează faptul că, oficial, nimeni nu a menţionat faptul că vom începe aplicarea celei de-a treia doză de COVID-19 din septembrie. Totuşi, voci neoficiale susţin că am putea efectua o a treia doză de COVID-19:

„Oficial, nimeni n-a spus că din septembrie începem să ne revaccinăm, dar neoficial voci pertinente și oficiale – colonelul Gheorghiță și mai mulți politicieni – au spus că poate din septembrie începem vaccinarea persoanelor care au probleme și o imunitate mai scăzută. E o nuanță foare bună. Eu cred că persoanele astea sigur vor veni la vaccinare”, a mai declarat Emiliam Imbri.

Adrian Streinu Cercel susţine campania de vaccinare din România

Într-o altă intervenţie recentă în spaţiul public, Adrian Streinu Cercel a menţionat faptul că singura modalitate prin care putem evita apariţia unui al patrulea val de COVID-19 din România este prin campania de vaccinare. Altfel spus, vaccinul este singurul lucru care ne poate ține departe de infectări. Streinu Cercel a întărit declarațiile oficialilor precum că țara ar putea ajunge la mii de cazuri zilnice de infectări cu COVID-19:

Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită. Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală”, a spus Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

Adauga un comentariu