Actualitate

Medicul Adrian Streinu Cercel susţine că România va ajunge la mii de cazuri pe zi în doar câteva săptămâni! Care este soluţia

Publicat: 26 iul. 2021
Medicul Adrian Streinu Cercel la o televiziune din Români
Medicul Adrian Streinu Cercel susține că vaccinarea este singura metodă prin care putem preveni apariția unui val al patrulea de pandemie COVID-19. Sursă foto: Digi24

Adrian Streinu Cercel, parlamentar şi medic a vorbit la un post de televiziune despre situaţia pandemică din România. Streinu Cercel susţine că România va ajunge la mii de cazuri pe zi în doar câteva săptămâni iar singura soluţie este campania de vaccinare.

Medicul a menţionat faptul că vaccinul poate proteja şi împotriva tulpinii Delta iar acest lucru este extraordinar ţinând cont că, la nivel mondial, răspândirea tulpinii Delta este una galopantă.

Mii de cazuri de COVID-19 în doar câteva săptămâni dacă nu ne vaccinăm

Adrian Streinu Cercel consideră că singura modalitate prin care putem evita un nou val patru este vaccinare. În lipsa unei campanii puternice de vaccinare, în doar câteva săptămâni putem ajunge la mii de cazuri pe zi de îmbolnăviri de COVID-19:

Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită. Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală”, a spus Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

Medicul Streinu Cercel consideră că vaccinul protejează eficient împotriva tulpinii Delta

În cadrul unei emisiuni de la antena3, medicul Streinu Cercel a menţionat faptul că lumea trebuie să înţeleagă faptul că protecţia prin vaccinare este una ridicată iar vaccinul te fereşte de o eventuală agravare a bolii, dacă te infectezi:

„Orice este posibil dar, repet, aceste măsuri restrictive sunt mai puțin importante. Important este că lumea trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că vaccinul este ceva extraordinar de util pentru noi. Din toate datele până acum s-a demonstrat că vaccinurile pot proteja împotriva tulpinii Delta.

Una este să te infectezi și alta este să faci boală. Am spus şi cu alte ocazii că vaccinurile protejează în interiorul organismului nostru și nu la nivelul mucoasei respiratorii sau mucoasei nazale. Ne putem infecta putem deveni pozitivi, vom transmite mai departe virusul, dar cu siguranță nu vom face o boală severă”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Ce spune, Streinu Cercel, despre o eventuală a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Medicul consideră că este puţin probabil ca să facem o a treia doză de vaccin. Totuşi, Streinu Cercel este de părere că dacă va fi implementată, a treia doză va fi făcută doar la anumite categorii de persoane:

„Este puțin probabil mai ales că în toate studiile pe care le-am văzut această doză potențială a treia este recomandată persoanelor care sunt cu imunodepresie de fond și respectiv în unele cazuri personalului medical sanitar, dar nu pentru toată lumea.

Trebuie găsită o cale de mijloc și trebuie găsită foarte repede, timpului trece fantastic de repede. Luna august este o lună plină de concedii respectiv de aglomerație și avem foarte multe locuri în care sunt foarte multe persoane și care evident nu poartă mască, deci că acolo transmiterea este la ea acasă. a conchis prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Alexandru Rafila consideră că persoanele nevaccinate nu trebuiesc discriminate

În paralel cu semnalul de alarmă tras de Adrian Streinu Cercel, medicul Alexandru Rafila a pus problema unei eventuale discriminări care ar putea apărea între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că nu trebuie să existe o discriminare iar persoanele nevaccinate trebuie să aibă posibilitatea de a intra la evenimente, la fel ca toți ceilalți, dar posibilitatea efectuăriii unui test COVID-19.

 

Specialiştii explică faptul că în România va veni un val 4 al COVID-19

De câteva săptămâni, în spaţiul public au apărut mai mulţi specialişti români care susţin că în România va veni şi valul 4 al COVID-19. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a menţionat faptul că, momentan, în luna august nu se pune problema unei creșteri consistente a infectărilor

Pentru luna august lucrurile arată favorabil și în trendul în care suntem acum. Vedem ce se va petrece de la finele lunii august încolo. Toate analizele arată, și dacă ne uităm ce se întâmplă în alte țări vedem că se adeverește, că vom avea o creștere a numărului de cazuri. explica Andrei Baciu.

Adauga un comentariu