Actualitate

Eugen Teodorovici, despre situația în care Klaus Iohannis ar trebui suspendat: „Este obligatoriu în acest caz!“

Publicat: 30 nov. 2020
Eugen Teodorovici
Fostul ministru al Finanțelor Publice Eugen Teodorovici

Senatorul PSD Eugen Teodorovici vorbește despre alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, dar și despre modul în care ar putea fi suspendat președintele Klaus Iohannis.

„Partidul care va obține măcar un vot în plus, înseamnă că are în spatele său votul popular pentru a da propunerea de prim-ministru. În momentul acela, președintele trebuie să accepte, dacă respectă Constituția, această propunere în jurul căreia să se facă numărul de zile pe care legea îl prevede, acea majoritate, pe care Parlamentul o poate, sau nu, valida.

În cazul în care nu poate face propunerea de majoritate, următorul partid vine cu propunerea următoare. În cazul în care președintele nu face acest lucru, din punctul meu de vedere, ca om politic, în fața cetățenilor, care nu se pot apăra singuri și pe care eu trebuie să îi reprezint și să fiu glasul lor, este că imediat trebuie să înceapă acțiunea de suspendare a celui care nu respectă Constituția.

Este obligatoriu, îmi respect votanții și nu numai, respect această țară. Asta spune legea, orice încălcare a legii se lasă cu o pedeapsă, cu o sancțiune, eu sunt obligat ca formațiune politică, primind voturile populare, să fac acest lucru“, a declarat Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorvici: „PSD poate și trebuie să câștige alegerile!“

Liderul social democrat este de părere că PSD poate câștiga alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie.

„PSD poate și trebuie să câștige. Poate! Și am spus-o de multe ori și poate vorba mea a avut multe interpretări. PSD-ul întotdeauna când a vrut să câștige, a câștigat, că vorbim de locale, parlamentare, prezidențiale, europarlamentare. Un partid cum este PSD-ul, cu forța PSD-ului, cu cea a făcut PSD-ul pentru țara aceasta, dacă își pune, întotdeauna, managementul pe care populația îl vrea, îl așteaptă, îl dorește și îl iubește, va câștiga orice în această țară.

A doua chestiune, un mandat în plus înseamnă victoria PSD, un mandat în minus înseamnă înfrângerea PSD-ului și înfrângerea țării. Trei la mână, ce a spus domnul Orban, tot respectul. Dacă a și gândit în acest fel și își menține această abordare, foarte bine, este corect ce a spus“, a menționat Eugen Teodorovici.

Mihai Tudose: „Ludovic Orban mai are 2-3 săptămâni în funcţie!“

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose vorbește despre un Guvern fără Ludovic Orban. Mihai Tudose i-a transmis premierului că mai are „două-trei săptămâni“ în fruntea Guvernului. Mihai Tudose le-a transmis celor care votează stânga că un vot în favoarea Pro România la alegerile parlamentare din 6 decembrie este, de fapt, un vot pentru PNL.

„Orban, nu ştiu dacă el ştie că n-o să mai fie. Toată lumea ştie, dar el n-a aflat. El mai are vreo 2-3 săptămâni (n.r. – ca prim-ministru,) Orban, cât mai e acum, a zis aşa: cu cei de la USR ar fi o posibilitate, dar mai vedem. Interesant, a spus «nu facem cu PSD», de parcă noi eram pe prag şi plângeam şi el ne-ar fi spus «marş de-aici, că nu vă primesc». Nu ne-am oferit să facem guvern cu PNL, el poate să viseze în continuare“,. A declarat Mihai Tudose.

Liderul social democrat a precizat că un vot pentru Pro România înseamnă un vot în favoarea PNL.

„În schimb, cu PRO România a spus că «mai vede el». Mai vede, pentru că înţeleg că şi preşedintele PRO România a spus că ar susţine un guvern PNL-USR. Logica noastră este simplă: să iasă românii la vot, să ne voteze, ca să nu mai facă băieţii ăştia planuri fără să-i consulte şi pe români”, a menționat Mihai Tudose.

Comentarii
Adauga un comentariu