Actualitate

Eugen Teodorovici, reacţie dură la Klaus Iohannis: România nu contează la summitul UE

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eugen Teodorovici reacţie dură la Klaus Iohannis România nu contează la summitul UE
Fostul ministru al Finanțelor Publice Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici are o reacţie dura la Klaus Iohannis legată de prezenţa României la Summitul UE. Într-o postare publicată pe Facebook, fostul ministru îl critica pe preşedintele României pentru faptul că România nu contează, în viziunea lui, la nivel de Uniune Europeană

Eugen Teodorovici, reacţie dură la Klaus Iohannis: România nu contează la summitul UE

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Eugen Teodorovici afirma faptul că România nu contează la nivelul summitului şi că, în cadrul acestuia se poate vedea lupta statelor mari, Germania şi Franta şi a celor mici dar cu puternice interese economice:

” Din păcate, România NU contează la Summitul UE! Este o realitate a acestor zile tensionate, în care statele UE se luptă pentru #supremație în ierarhia economică și politică a Europei. Este, pe de o parte, lupta statelor mari și puternice, precum Franța și Germania, dar și a celor mai mici, dar cu puternice interese economice, mai ales în afara granițelor proprii, ce au ca vârf de lance Olanda și Austria.

Luptă este şi pentru cele 750 de miliarde euro din planul european de #relansare economică, de care țările afectate de pandemie au nevoie, dar pentru care nu s-a ajuns la un acord în privința modului în care să se împartă (granturi și/sau împrumuturi).”

Macron şi-a negociat la sânge interesele Franţei, România nu

În altă ordine de idei, Eugen Teodorovici susţine că, în timp ce lideri ca Macron şi-au negociat la sânge interesele ţărilor pe care le reprezintă, poziţia României a lăsat de dorit.

” Unii #lideri bat cu pumnul în masă, precum Macron, alții negociază la sânge pentru #interesele țărilor lor și pentru ca obținerea acestor finanțări să nu se facă prin concesii în privința independenței bugetare ori de altă natură, precum Italia, Spania, Polonia sau Ungaria.

Din păcate, nu știu care a fost poziția României prin reprezentantul nostru, președintele Iohannis⁉️ Am auzit doar niște declarații șterse, banale dar spuse pe un ton “moderat optimist”. Pentru că asta se traduce în … vom primi oricum bani și indeferent cât și în ce condiții, noi ne vom bucura pentru că avem un fel de plan național care se bazează exclusiv pe aceste surse de finanțare.

Dar întreb: România ce a cerut la acest Summit? Pentru ce s-a bătut? Pentru ce a negociat la sânge? Pentru ce a bătut cu pumnul în masă?”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Carmen Avram, reacţie dură la prestaţia lui Klaus Iohannis de la Bruxelles

Fosta jurnalistă, actual europarlamentar, Carmen Avram explica faptul că prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis a lăsat de dorit. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, europarlamentarul critica îl critica pe Klaus Iohannis şi arată faptul că, în urma negocierilor, România nu va primi mare lucru din partea Uniunii Europene.

”De 24 de ore, urmăresc declarațiile șefilor de stat și de guvern aflați la Bruxelles, ca să negocieze dur pentru patria lor. România – liniște. Habar nu avem ce solicită președintele în privința modului în care se vor împărți banii. Ce părere are despre condițiile stricte pe care le cer alți președinți în privința alocării miliardelor (stat de drept, investiții pentru mediu, metode de creditare etc).

Toți sunt vocali. Toți țin cu dinții de cerințele și nevoile lor. Atât de dur, încât prima zi s-a terminat fără absolut niciun rezultat. Un jurnalist spunea că liderii au venit la Bruxelles hotărâți să se întoarcă acasă cu „geantă plină de cadouri” pentru poporul lor. Noi, se pare, avem o gentuță modestă, pe măsura pretențiilor noastre. O să luăm ce ni se dă, fie că ni se potrivește, fie că nu. Dar ne vom lăuda cu ce am obținut de parcă ne-am fi dat viața pentru asta. Merry Christmas, România!”, scrie Carmen Avram.

Adauga un comentariu