Actualitate

Eugen Tomac cere scoaterea UDMR din Guvern din cauza scandalului generat de afirmațiile lui Viktor Orban

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Eugen Tomac cere scoaterea UDMR din Guvern din cauza scandalului generat de afirmațiile lui Viktor Orban
Eugen Tomac consideră că nulitățile nu trebuiesc băgate în seamă

Eugen Tomac, eurodeputatul și președintele PMP, le-a cerut lui Marcel Ciolacu şi lui Nicolae Ciucă să se delimiteze de UDMR până când formaţiunea maghiară nu îşi va clarifica poziţia faţă de discursul premierului Ungariei, Viktor Orban.

Tomac a subliniat că este regretabil faptul că după ce premierului ungar Viktor Orban a venit în România, preşedinţii partidelor PSD și PNL au reacționat abia acum, cu toate că a trecut o săptămână de la declarațiile care au emis teze naziste.

Eugen Tomac: „Sunt şocaţi de limbajul pe care l-a folosit, un limbaj de vremurile lui Hitler”

Președintele PMP a mai spus că Nicolae Ciucă a stat la masă cu Viktor Orban, l-a aplaudat pe acesta și nu s-a disociat de el nici acum, cu toate că a folosit un limbaj „de vremurile lui Hitler”.

„Este regretabil că abia la o săptămână după ce Viktor Orban a venit în România şi şi-a permis să fie avocatul lui Putin şi să emită nişte teze cu iz nazist, autorităţile române să reacţioneze abia acum la cel mai înalt nivel. (…) Abia după ce a ieşit şi Departamentul de Stat al SUA, după ce colaboratorii lui Orban îşi dau demisia la Budapesta pentru că sunt şocaţi de limbajul pe care l-a folosit, un limbaj de vremurile lui Hitler. Îi cer domnului preşedinte Marcel Ciolacu şi domnului prim-ministru Ciucă să se delimiteze imediat de UDMR care a stat la masă cu Orban, care l-a aplaudat pe Orban şi care nici până la această oră nu s-a disociat de Orban”, a declarat preşedintele PMP.

Președintele PMP: „Mi se pare inadmisibil ca UDMR să mai fie ţinut în Guvern”

Președintele PMP a transmis că i se pare inadmisibil ca UDMR să rămână în Guvernul României. În același timp, Eugen Tomac a vorbit și despre Klaus Iohannis și a spus că acesta a avut o poziţie publică tardivă pe acest subiect, deoarece președintele trebuia să reacționeze primul la derapajul premierului ungar Viktor Orban.

„În acest context, mi se pare inadmisibil ca UDMR să mai fie ţinut în Guvern. Le cer celor doi lideri să se delimiteze imediat de UDMR care, până nu îşi clarifică poziţia, nu are ce căuta în Guvernul României”, a spus Tomac.

Comentarii
Adauga un comentariu