Prima pagină » Eveniment-Social » Evaluare Națională 2024, clasa a IV-a! Astăzi, elevii susțin proba la Matematică
Evaluare Națională 2024, clasa a IV-a! Astăzi, elevii susțin proba la Matematică

Evaluare Națională 2024, clasa a IV-a! Astăzi, elevii susțin proba la Matematică

22 mai 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Evaluările Naţionale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a au început în urmă cu o săptămână, iar primii care au susținut probele sunt cei care termină clasa a II-a. Cei aflați la finalul clasei a IV-a au început ieri, 21 mai 2024, iar astăzi, 22 mai 2024, susțin proba la Matematică. Elevii de clasa a VI-a vor avea prima probă a evaluării pe 28 mai.

7007 elevi ieșeni au susținut proba la Limba și literatura română

Ieri, 21 mai 2024, elevii din clasa a IV-a au susținut proba la Limba și literatura română pentru examenul de Evaluare Națională. Reprezentanții ISJ Iași au transmis faptul că din cei 7.372 de elevi ieșeni de clasa a IV-a care sunt așteptați la testări, la prima probă au fost prezenți 7007, ce reprezintă un procent de 95 la sută.

„Din cei 7.372 de elevi de clasa a IV-a, au fost prezenți, astăzi (n.r. – 21 mai), la prima probă, 7007 elevi, respectiv 95 la sută”, spune Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

Astăzi, 22 mai 2024, elevii ieșeni susțin proba la Matematică, iar joi, 23 mai 2024, vor avea proba la Limba maternă. Elevii claselor a VI-a vor susţine, pe 28 mai, proba la Limbă şi comunicare, iar pe 29 mai – la Matematică şi Ştiinţe ale Naturii.

Durata de desfășurare a Evaluărilor Naționale

Durata de desfășurare a Evaluărilor Naționale, conform Metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, este după cum urmează: 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Națională clasa a II-a, 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Națională clasa a IV-a și 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Națională clasa a VI-a.

Rezultatele individuale obținute nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Testele pentru evaluări se elaborează astfel încât să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu și să aibă un nivel mediu de dificultate. Formatul este asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Elevilor aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testele de matematică atât în limba în care au studiat, cât și în limba română.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, testele vor fi susținute în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *