Stiri si curiozitati

Evaluare Națională. Când va avea loc a doua sesiune a Evaluării Naționale din 2020

Publicat: 01 iun. 2020
Când va avea loc a doua sesiune a Evaluării Naționale din 2020
Evaluare Nationala 2020 a doua sesiune

Absolvenţii clasei a VIII-a vor avea anul acesta la Evaluarea Naţională 2020 o a doua sesiune programată pentru perioada 29 iunie – 1 iulie. Acest lucru reprezintă o premieră în sistemul educaţional din România din cauza COVID-19. A doua sesiune a Evaluării Naţionale este adresată elevilor cu probleme de sănătate ori sau celor aflaţi în carantina alături de familie.

Testarea la examenul de Evaluare Naţională pentru prima sesiune începe cu data de 2 iunie, când începe înscrierea candidaţilor, şi se va încheia pe 27 iunie, când vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii. În perioada imediat următoare va avea loc repartizarea computerizată la licee.

Evaluarea Naţională pentru anul 2020 se va desfăşura după următorul calendar:

2 – 5 iunie: Înscrierea elevilor
5 iunie 2020: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15 iunie: Limba și literatura română – probă scrisă
17 iunie: Matematică – probă scrisă
18 iunie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
22 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor
27 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

La acest program trebuie adăugat faptul că rezultatele din data de 22 iunie vor fi publicate până la ora 14:00 şi nu 12:00. Depunerea contestaţiilor se va face în intervalul orar 16:00-21:00.

Când va avea loc a doua sesiune a Evaluării Naționale din 2020

Probele pentru ce-a de a doua sesiune a Evaluării Naţionale 2020 se vor desfăşura în perioada 29 iunie – 1 iulie, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.

Într-o intervenţie televizată Monica Anisie a anunţat calendarul pentru ce-a de a doua sesiune a Evaluării Naționale 2020.

Probele se vor desfăşura în felul următor:

29 iunie – prima probă, la Limba și Literatura Română
30 iunie – probă la Matematică
1 iulie – probă la Limbă maternă.

Totodată ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze faptul că aceasta sesiune este dedicată în exclusivitate copiilor cu probleme medicale, provocate sau nu de COVID, sau cu orice alte probleme care pot fi dovedite.

Anisie a explicat și de ce s-a ales varianta ca examenele naționale să fie susținute fizic.

„Sunt foarte mulți copii care-și doresc să participe fizic, tocmai pentru că au muncit, au învățat, s-au pregătit an la rând, sunt 3-4 ani de muncă pentru Evaluarea Națională sau Bacalaureat. Iar pentru cei care au venit în spațiul public cu varianta că n-au avut timp să se pregătească, este important să se știe că programa pentru examene a fost redusă până la finalul primului semestru, adică fără ceea ce ar fi urmat să se predeea în semestrul al doilea”, a susținut ministrul Educației.

Toţi copiii ce susţin examenul pe data de 29 nu riscă să piardă admiterea computerizată la liceu.

Ce spune preşedintele Klaus Iohannis despre a doua sesiune a Evaluării Naționale din 2020

Joi, 28 mai, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o serie de precizări cu privire la desfăşurarea celei de-a două sesiuni a Evaluării Naţionale 2020.

„Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. Însă a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm.

Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că au febră și nu pot să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească totuși aceeași șansă ca și copiii care pot intra la examen și atunci se va organiza – atenție!, vorbesc de Evaluare Națională, deci Evaluarea Națională se ține, începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată.

Pentru copiii însă care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. Deci, repet, Evaluarea Națională se ține cum este planificată.”, a spus șeful statului după întâlnirea de la Cotroceni cu premierul și mai mulți miniștri.

Adauga un comentariu