Actualitate

Evaluarea Națională 2020. Modele de subiecte care să vă ajute la pregătirea Evaluării Naționale

Publicat: 05 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Evaluarea Națională 2020 se va susține diferit în acest an din cauza pandemiei de COVID-19. Ministrul Educației a anunțat luni că examenul de Evaluare Națională va începe, în acest an, în data de 15 iunie.

La Evaluarea Națională 2020 se pot înscrie absolvenții clasei a VIII-a din seria curentă. Pot susține examenul și absolvenții din seriile anterioare care nu au participat la Evaluarea Națională din anul respectiv.

Evaluarea Națională 2020 se va organiza cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare.

Şcolile sunt obligate să ia măsuri pentru intervalul în care elevii de clasa a VIII-a vor asista la cursuri. Aceleași măsuri vor fi impuse și pentru susţinerea Evaluării Naţionale 2020.

Potrivit calendarului stabilit de minister, pe 15 iunie se va susține proba scrisă la Limba și literatura română. Proba la matematică va fi pe 17 iunie. Pe 18 iunie, se va susține Limba și literatura maternă – probă scrisă.

Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor, până la ora 12:00, este stabilită pentru 22 iunie. În aceeași zi se pot depune contestațiile, între orele 14:00 și 20:00.

În perioada 23-26 iunie va avea loc soluționarea contestațiilor, iar pe 27 iunie vor fi afișate rezultatele finale după soluționarea contestațiilor.

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2020

Pentru a veni în ajutorul elevilor de clasa a VIII-a, Ministerul Educației a publicat deja o serie de teste, realizate împreună cu CNEE.

Elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție mai multe teste pentru limba și literatura română. Prin aceste teste, elevii își pot testa cunoștințele. Ministerul Educației a publicat și baremele la teste. Atât pentru proba scrisă de română, cât și pentru examenul la matematică.

Cum se va desfășura fiecare probă

Pandemia de coronavirus impune o serie de măsuri de distanțare social. Astfel, o clasă cu 30-35 de elevi va fi împărțită în trei. Băncile vor fi așezate la cel puțin doi metri distanță.

În clasă, elevii vor purta obligatoriu mască și mănuși. Aceștia vor respecta toate măsurile de distanțare socială. În fiecare sală de curs va exista dezinfectant.

Elevii de clasa a VIII-a vor intra pe un coridor și vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate. În plus, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală.

De asemenea, părinții vor trebui să evalueze riscurile asupra copiilor lor sau a membrilor familiei în ceea ce privește participarea elevilor.

În ciuda acestor măsuri anunțate, părinții rămân sunt îngrijorați. Mulți dintre aceștia susțin că ar fi vrut ca pregătirea măcar să fie făcută online. Aceștia ar prefera să nu-și trimită copii la școală până în ziua examenului, ca să nu se îmbolnăvească.

În galeria foto, puteți găsi câteva modele de teste pentru Evaluarea Națională 2020. Mai multe modele de teste la Limba română și Matematică puteți găsi pe site-ul Ministerului Educației.

Adauga un comentariu