Actualitate

Eveniment de amploare în lumea medicală din Iași! Conferință cu participare internațională la Spitalul „Căi Ferate”

Publicat: 22 oct. 2019

Zilele acestea, în Iași se desfășoară un important eveniment pentru lumea medicală. În fiecare an, în perioada 22 – 27 octombrie, se sărbătoresc zilele Spitalului Clinic „C. F.” din Iași. Anul acesta, conferința se va bucura de participare internațională. Cum arată calendarul evenimentelor și ce manifestări vor avea loc

În fiecare an, în luna octombrie, la Iași are loc evenimentul intitulat „Zilele Spitalului Clinic «Căi Ferate»”. Astfel, această manifestare științifică a devenit un reper pentru sistemul medical din Iași și nu numai. În aceste condiții, în perioada 22 – 27 octombrie, în capitala Moldovei vor sosi specialiști de renume. Invitații acestei ediții vor fi din România și din străinătate, iar temele alese pentru dezbateri vor fi dintre cele mai interesante. Manifestarea debutează pe data de 22 octombrie, începând cu ora 8:30, când dr. Mihai Glod, managerul Spitalului Clinic „Căi Ferate” Iași va susține un discurs de bun venit. Acest discurs va fi urmat de o slujbă religioasă, cu ocazia Sfinților Doctori fără de Arginți Cosma și Damian, patronii spirituali ai spitalului. În aceeași zi vor fi sfințite și lăcașele spitalicești.

Teme de real interes

Temele alese pentru această ediție a conferinței sunt dintre cele mai interesante. Principale subiecte de discuții vor fi multi și interdisciplinaritatea în abordarea pacientului critic, terapie multimodală a leziunilor neoplazice, siguranța în transporturi-problemă de siguranță națională. Tot în prima zi a manifestări vor avea loc mai multe cursuri preconferință, în care vor fi abordate teme precum managementul problemelor etice în practica medicală, cancerul paratiroidian între paradigme și realități sau chirurgia glandelor tiroide și paratiroidelor. În a doua zi va avea loc o sesiune științifică, în Amfiteatrul Spitalului Clinic „Căi Ferate” din Iași, în cadrul căreia se va discuta despre medicina internă.

Pe data de 24 octombrie va avea loc sesiunea de conferințe, fiind abordată și o problemă de siguranță națională: siguranță în transporturi. La această conferință vor participa managerii din cele 15 spitale ale rețelei Ministerului Transporturilor, alături de invitați din conducerea Ministerului. Data de 25 octombrie va fi dedicată unei sesiuni științifice în timp ce pe 26 octombrie vor avea loc masa rotundă și mai multe sesiuni științifice.



loading...

Adauga un comentariu