Evenimente culturale

Eveniment inedit la Betleem de Crăciun

Publicat: 27 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Eveniment inedit la Betleem de Crăciun
Eveniment inedit la Betleem de Crăciun

Eveniment inedit la Betleem de Crăciun. Credincioşii vor avea parte de o surpiza extrem de plăcută cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. O bucată de lemn considerată de catolici ca fiind o parte din ieslea în care s-a născut Iisus vă fi ajunge la Betleem. Relicva a s-a aflat la Roma timp de aproape 1.400 de ani.

Eveniment inedit la Betleem de Crăciun

Custodia Locurilor Sfinte, condusă de Ordinele franciscane, au descris fragmentul ca drept un „dar” din partea Papei Francisc.

Custodia a spus că bucata de iesle va ajunge la Ierusalim vineri.  O serie de sărbători religioase, inclusiv o procesiune, sunt planificate cu ocazia sosirii sale.

Sâmbătă, va fi dusă la Betleem, cunoscut în mod tradiţional ca fiind locul de naştere a lui Iisus, şi expusă permanent în Biserica Sf. Ecaterina de lângă Biserica Naşterii Domnului.

Potrivit Custodiei, aşa numita Iesle Sfântă a fost donată de Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, papei Teodor I la mijlocul secolului al VII-lea.

Despre Ieslea Domnului nostru Iisus Hristos

Despre ieslea în care a fost aşezat pruncul Iisus găsim următoarele mărturii în Evanghelia după Luca.

„Şi a născut pe Fiul său, Cel Unul-Născut şi L-a înfăşat şi L-a culcat în iesle, căci nu mai era loc de găzduire pentru ei (…) păstorii)  au venit şi au aflat pe Maria şi pe Iosif şi pe Prunc, culcat în iesle.” (Luca 2, 7, 16)

Fericitul Ieronim ne spune că Împărăteasa Elenă a găsit micul leagăn de lemn şi l-a îmbrăcat în argint. În secolul al XII-lea, atunci când au intrat în stăpânirea bisericii, cruciaţii au dus ieslea la Roma.

Adauga un comentariu