Secretele istoriei

Ewald von Kleist şi operaţiunea Barbarossa

Publicat: 23 apr. 2020
Ewald von Kleist şi operaţiunea Barbarossa
Ewald von Kleist şi operaţiunea Barbarossa

Ewald von Kleist şi operaţiunea Barbarossa. Paul Ludwig Ewald von Kleist s-a născut pe 8 august 1881. A fost un feldmareşal german din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, un destinatar al Crucii Cavaler a Crucii de Fier cu Frunze de Stejar şi Săbii. Crucea de Fier i-a fost acordată pentru recunoaşterea curajului pe câmpul de luptă.

În 1942 Kleist a fost trimis cu trupe în Caucaz, în scopul de a captura puţurile importante de petrol din zonă.  La 22 noiembrie 1942, a fost pus la comanda Grupului de Armate A. A fost imediat promovat la gradul de mareşal în 1943.

Ewald von Kleist şi operaţiunea Barbarossa

Este eliberat de comandă în martie 1944, atunci când a ordonat retragerea Armatei a 8-a când aceasta era în pericol de încercuire de către armata Rosie, încălcând astfel ordinul lui Adolf Hitler.

Kleist a fost capturat de forţele Statele Unite în 1945. În 1946 fost trimis în Iugoslavia comunistă să răspundă pentru crime de război. În 1948 a fost extrădat în Uniunea Sovietică, unde în 1952 a primit o sentinţă de 10 ani la fel pentru crime de război. A murit în captivitate în închisoarea Vladimir în 1954, fiind cel mai mare ofiţer de rang german care a murit în captivitate sovietică.

Adauga un comentariu