Eveniment-Social

EXCLUSIV! Aceasta este noua echipă de prorectori ai rectorului Tudorel Toader, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Publicat: 13 mai 2020

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași are o nouă echipă de prorectori. Aceștia au fost desemnați de rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader. Chiar mâine, 14 mai 2020, universitarul Toader se va prezenta în fața Senatului instituției pentru ca forul să-i valideze pe prorectori. Concret, în lista celor șase profesori nu sunt schimbări pentru mandatele prorectoratelor din perioada 2020-2024.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași are o nouă echipă de prorectori. Aceștia au fost desemnați de rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader. Având în vedere că, în repetate rânduri, rectorul reales de la „Cuza” a arătat că-și dorește continuitate, strategia este de a duce mai departe proiectele începute și cele viitoare cu aceiași membri importanți ai Biroului Executiv al Consiliului de Administrație (BECA) al UAIC.

Care este noua echipă de prorectori aleasă de rectorul Tudorel Toader – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Este vorba de: prof. univ. dr. Cătălin Tănase (actual director al Grădinii Botanice și membru al Academiei Române – n.r.) – prorector pentru programe de masterat și studii doctorale; prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu – prorector pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe; prof. univ. dr. Corneliu Iațu – prorector pentru strategie, dezvoltare instituțională și managementul calității; prof. univ. dr. Henri Luchian (împlinește vârsta de pensionare în septembrie, anul acesta – n.r.) – prorector pentru relații internaționale si parteneriate de studii și cercetare; prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și sectorul public, prof. univ. dr. Lucia Cifor – prorector pentru programe de licență și activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar.

De precizat că, mâine, 14 mai 2020, universitarul Toader se va prezenta în fața Senatului instituției pentru ca forul să-i valideze pe prorectori. De asemenea, tot acum, rectorul va prezenta și Metodologia de alegere a decanilor celor 15 facultăți de la UAIC, programată în intervalul 15 – 31 mai. Aici, conform legii, trebuie să fie minimum doi candidați. Întreg procesul este coordonat de rectorul reales.

Comentarii
Adauga un comentariu