Eveniment-Social

EXCLUSIV! Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași se redeschide! GALERIE FOTO EXCLUSIVĂ cu ce va putea admira publicul

Publicat: 12 mai 2020

Veste mult așteptată de către mii și mii de ieșeni! După data de 15 mai 2020, Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași se redeschide pentru public. Anunțul a fost făcut de către prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, instituție care este proprietarul faimosului loc. În acest context, reporterii Cotidianului BUNå ZIUA IAȘI – BZI vă prezintă o galerie foto exclusivă cu ceea ce va putea fi admirat în Grădina Botanică

După data de 15 mai 2020, Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași se redeschide pentru public. Anunțul a fost făcut de către prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), instituție care este proprietarul faimosului loc.

„Da, pot face acest anunț mult așteptat de toată lumea! La data de 15 mai am decis redeschiderea Grădinii Botanice, bineînțeles, cu respectarea tuturor normelor legale ce vor fi anunțate de autorități, respectiv de siguranță sanitară pentru vizitatori. Vom avea reguli clare și la vizitarea serelor”, a punctat rectorul Toader.

Ce expoziții va putea admira publicul după redeschiderea Grădinii Botanice din Iași

În acest context, publicul va putea admira, după redeschiderea Grădinii Botanice din Iași, noi exponate naturale. Chiar pe fondul gravei pandemii de COVID-19, munca echipei de profesioniști de la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a continuat. În imaginile oferite, și prezentate în exclusivitate de Cotidianul BUNå ZIUA IAȘI (BZI), pot fi observate și admirate toate minunățiile care au înflorit aici. Este o adevărată explozie de frumusețe și naturalețe. De semnalat că, pentru prima dată în Grădină a înflorit și soiului de lalea „Doamna Maria Brâncoveanu”, pe care instituția îl are primit de la Asociația Femeilor Ortodoxe Române „Doamna Maria Brâncoveanu” a parohiei „Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam. Este primul soi de lalea creat vreodată în Olanda care cinstește memoria unei personalități din spațiul românesc. Pe de altă parte, în ultimele săptămâni au fost plantați 50 de mii de bulbi, 240 soiuri de lalele, respectiv 20 de specii. La acestea se adaugă 97 de specii de narcise, alături de 12 specii de zambile.

Adauga un comentariu