Actualitate

Exclusiv! Ieșean, supărat pe polițiști pentru că nu i-au lăsat arma letală! Scandalul a ajuns la instanță!

Publicat: 23 oct. 2019

Un bărbat a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean. Acesta le cerea magistraților să anuleze o decizie a polițiștilor. Hotărârea respectivă privea retragerea permisului de armă.

Un bărbat a decis să acționeze în judecată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași. Astfel, Ioan S. le-a cerut judecătorilor Tribunalului Iași să dispună anularea deciziei IPJ privind retragerea permisului de armă. „Instanța respinge cererea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâtul IPJ Iași. Respinge cererea reclamantului privind acordarea cheltuielilor de judecată”, au precizat magistrații ieșeni. Decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja atacată de către reclamant. În urmă cu câteva săptămâni, reclamantul a chemat în judecată IPJ Iași. Acesta le-a cerut magistraților ca, prin hotărârea pe care o vor pronunța, să anuleze dispoziția de anulare a autorizării și retragere a permisului de armă din 17 septembrie 2018 și decizia din 29 octombrie 2018.

„Nu am fost notificat…”

Mai mult, bărbatul din localitatea Văleni a cerut suspendarea executării actelor administrative contestate și obligarea IPJ la plata cheltuielilor de judecată. „Sunt titularul permisului de armă tip B, eliberat pe 12 septembrie 2013 de IPJ Iași. Pe 18 septembrie 2018 am fost contactat telefonic de un reprezentant al Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase, din cadrul IPJ Iași. Acesta mi-a adus la cunoștință că sunt obligat să depun la un armurier autorizat arma letală marca Rizinni Omnium, calibrul 12, cu destinația vânătoare și întreaga cantitate de muniție deținută, motivat de faptul că, pe 12 septembrie 2018, mi-a expirat permisul de armă, fiindu-mi anulat dreptul de deținere, port și folosire pentru arma letală deținută pe baza permisului anulat”, a precizat ieșeanul în fața instanței.

A dus arma la un armurier autorizat?

Potrivit acestuia, el ar fi dus arma la un armurier autorizat, fiind încheiat în acest sens un contract de depozitare pe 18 septembrie 2018. Mai mult, el a menționat că, pe 21 septembrie 2018, i-a fost comunicată, prin scrisoare recomandată, dispoziția de anulare a autorizării și retragere a permisului de armă emisă. „Nu am fost anunțat până pe 19 septembrie 2018, când am mers la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Acolo, mi s-a comunicat că aș fi fost notificat prin scrisoare cu confirmare de primire. Aș fi fost în culpă pentru neprelungirea valabilității permisului doar în situația în care Serviciul își îndeplinea obligația de a mă notifica în mod concret începând cu șase luni înainte de expirarea valabilității permisului”, a încheiat Ioan S. La rândul lor, polițiștii ieșeni au cerut respingerea acțiunii ca fiind neîntemeiată.

„Reclamantul nu a solicitat în termenul legal, până pe 12 septembrie 2018, prelungirea valabilității permisului. Drept urmare, permisul a fost anulat, ca urmare a expirării autorizării. Reclamantului i-a fost adus la cunoștință pe 29 mai 2018, printr-o adresă, că urmează expirarea valabilității permisului de armă”, au subliniat polițiștii ieșeni.loading...

Comentarii
  • Nu mai bine-i pescar ? Nu iti expira autorizatia niciodata, iar daca iti expira nu trebuie sa predai unditele si nici mamaliga. Iei colea o barca, o vinzi si iei alta (ca pe neveste), poti bea un uischean la volanu barcii, ce mai, viata buna. Cu puscociul, Doamne fereste, poti face poc si buba mare, mai ales dupa o cearta zdravana cu madam. Deci, campion pescar. Mai bine asa (desi prea tarziu, hihihi).

Adauga un comentariu