Eveniment-Social

EXCLUSIV! Locurile ocupate de universitățile din Iași, în cel mai nou și prestigios Top Shanghai

Publicat: 03 iun. 2020
Noul clasament al Top Shanghai
Universitățile din Iași în Top Shanghai

Top Shanghai, cel mai valoros și apreciat top mondial academic din lume, a dat publicității ultimul clasament al universitarilor din întreaga lume. Reporterii Cotidianului „Bună Ziua Iași” (BZI) va prezintă clasamentul instituțiilor de învățământ din Romania. Acesta este:

Universitatea Babeș Boyai din Cluj Napoca, locul 881, Universitatea Politehnica București 917, Universitatea București, locu 955, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București, locul 1.145, Universitatea de Vest din Timișoara, locul 1.260, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, locul 1.350, Universitatea de Medicină din Cluj Napoca, locul 1.425, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, locul 1.527, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, locul 1.651. Universitățile din ultimul Top Shanghai, cel mai pretențios pe plan internațional a clasificat primele 2000 de universitati din lume.

„Pozitionarea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași in prestigiosul clasament Shanghai ne onoreaza si ne obliga. Universitatea nostra are un potential uman si de cercetare stiintifica de cel mai ridicat nivel competitiv”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității Cuza din Iași.

Ce este Academic Ranking of World Universities (ARWU)

Academic Ranking of World Universities (ARWU) a fost publicat pentru prima data în 2003, de catre Center for World-Class Universities al Universitatii Jiao Tong din Shanghai, China, iar din 2009 este elaborat de organizatia independenta ShanghaiRanking Consultancy.

„Indicatorii utilizati pentru realizarea top-ului se bazeaza pe performanta academica în cercetarea stiintifica, pornind de la date disponibile la nivel international, din surse ca Web of Science si InCites (ale Clarivate Analytics), studiul ShanghaiRanking’s Academic Excellence, Journal Impact Factor: numarul de publicatii ale unei institutii. De asemenea, sunt luate în considerare ponderea citarilor publicatiilor unei institutii, numarul de publicatii care au fost gasite cu cel putin doua tari diferite în adresele autorilor împartite la numarul total de publicatii si numarul de lucrari publicate în Top Journals si numarul personalului unei institutii care a câstigat un premiu semnificativ”, arata oficialii de la Cuza.

Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2018 clasifica universitatile din lume în cinci domenii principale: Stiintele naturii, Inginerie, Stiintele vietii, Stiinte medicale si Stiinte sociale, respectiv 54 de subdomenii. Clasamentul poate fi consultat aici.

Comentarii
Adauga un comentariu