Titlurile zilei

Exclusiv! Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a scăpat cu viață, după o lună la Terapie Intensivă! Recuperarea neuromotorie va fi însă foarte grea!

Publicat: 09 iun. 2020
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost mutată de la Terapie Intensivă pe salon, însă recuperarea neuromotorie va fi foarte grea.
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a scăpat cu viață, dar pentru ea va urma o perioadă foarte grea pentru recuperarea neuromotorie.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a scăpat cu viață. Medicii au transferat-o de la Terapie Intensivă într-un salon, însă recuperarea neuromotorie va fi grea. După o lună în care medicii nu-i dădeau mari șanse, mezzosoprana a trecut de perioada critică

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a scăpat cu viață. Medicii au transferat-o de la Terapie Intensivă într-un salon, însă recuperarea neuromotorie va fi grea. După o lună în care Maria Macsim Nicoară a stat internată în clinica de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) vin primele vești bune. Respiră singură, nu mai este conectată la aparate și a ajuns într-un salon. Medicii spun că ce a fost mai greu a trecut. Practic, acum mezzosoprana nu mai este în pericol de moarte. Chiar dacă, la început, avea șanse minime de supraviețuire, se pare că Dumnezeu o iubește! Urmează o perioadă dificilă de recuperare neuromotorie, dar totul pare că se îndreaptă spre bine și spre aflarea adevărului. Toată lumea speră că artista va putea la un moment dat să povestească ce s-a întâmplat când a căzut pe scări. Mai precis, familia, apropiații și prietenii ei așteaptă să se facă bine pentru a putea clarifica dacă a fost vorba despre un accident sau dacă soțul ei, Codrin Nicoară, a fost implicat.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară va fi transferată într-o clinică de recuperare. Trebuie să ia totul de la zero

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași, sunt mai optimiști acum.

„Pacienta a fost transferată din clinica de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), într-un salon. În acest moment, riscul vital nu mai există, însă pacienta se află într-o stare neuro-vegetativă. Respiră singură, însă partea dreaptă este paralizată. Va rămâne la Spitalul de Neurochirurgie pentru o perioadă. Mai apoi, ea va fi transferată la un spital de recuperare. De regulă, pacienții noștri sunt trimiși la Spitalul de Recuperare Iași. Dar respectăm dorința familiei, în cazul în care se solicită transferul la o altă clinică de recuperare. Totuși, va fi vorba despre o recuperare dificilă. Pacienta trebuie să ia totul de la zero! Trebuie să învețe să meargă, să vorbească… După șase luni putem discuta despre o intervenție chirurgicală de cranioplastie. Până atunci, ea trebuie să se recupereze!”, a declarat ieri dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, cu privire la mezzosoprana Maria Macsim Nicoară.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a ajuns în stare critică la spital, după ce ar fi căzut pe scările interioare ale casei în care locuia

În urmă cu o lună, mezzosoprana ajungea la spital în stare critică. Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală, după ce ar fi consumat o cantitate destul de mare de alcool. El a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-ar fi făcut rău înainte de a cădea. Cert este că mezzosoprana a consumat alcool în acea zi. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii „BZI” că mezzosoprana ar fi avut o alcoolemie de 0,40 miligrame alcool pur în sânge, după ce a ajuns la spital. Referitor la alcoolemia din sângele femeii, există unele semne de întrebare. Familia artistei nu crede că aceasta ar fi putut consuma o cantitate atât de mare, însă acest lucru rămâne să fie stabilit.

Soacra mezzosopranei a sunat la 112 la ora 7:10, după aproximativ 8 ore de la presupusul accident

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost găsită de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, pe 9 mai, la ora 23:00, și a fost așezată pe un pat. Spre dimineață, pianistul a realizat că soția lui se află în stare critică și a cerut sfatul mamei sale. Cea din urmă a plecat din apartamentul în care locuiește, în zona centrală a Iașului, spre vila celor doi soți din comuna Aroneanu. La ora 7:10, Viorica Nicoară, soacra mezzosopranei, a sunat la 112 și a cerut ajutor. Aceasta a spus că nora sa a suferit un accident casnic și că era inconștientă. La un calcul simplu rezultă faptul că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a stat aproximativ opt ore în agonie. În jurul orei 8:00, aceasta a ajuns la spital. Acolo, i s-a stabilit diagnosticul și a fost supusă mai multor controale. De atunci, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se află în spital, în timp ce anchetatorii fac verificări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru tentativă de omor.

Comentarii
  • Alooo ! Iar plictisiți lumea cu tipa asta ? Parca ar fi Dumnezeu in spital….. Dacă era oarecare dintre noi nu se mai știa nimic

  • Pentru Dan: Tu fiind lumea? Daca tu habar nu ai ce e aia cultura si opera si nu ai auzit de ea nu e vina nimanui. Ai optiunea de a nu citi si lasa pe altii care sunt interesati sa citeasca. Rezuma te la pagina de sport.

  • Marele Ion Creangă avea mare dreptate. Femeia nebatuta e ca moara neferecata. Asta de mai sus te sfătuiesc să fii mai reținut cu marile voci ale Operei din Iași.Te asigur eu ca simplu spectator că majoritatea vocilor sunt expirate, neperformante și rutinate. Fii blând.

  • ,,ciucul mic” ….Esti misogin ,,domnule” Dan se pare ca faptul ca o femeie( cunoscuta in orasul nostru ) a fost lovita, impinsa pe scarile casei de un neghiob , o bruta , un neica nimeni nu te intereseaza si nici nu te intereseaza ! Nu citi,pe altii insa intereseaza si chiar foarte mult ! Cred si sper ca justitia sa dovedeasca faptul ca in cele 8 ore in care femeia a agonizat i a fost bagat pe gat alcool cu ajutorul si cred la initiativa ,,mamicii ” acestei bestii pentru a face plauzibila caderea pe scari !Sper si imi doresc ca aceasta bestie sa fie pedepsita la fel si ,,mamica ” lui pentru complicitate ! Aceasta femeie va ramane o leguma paraplegica si afazica !

  • Domnilor de la BZI cand imi retineti comentariul spre aprobare, va rog sa tineti cont de un aspect. Continuati sa dati drumul la comentarii de la cel/cea care pretinde ca il/o cheama „Dan”. Chiar daca traim intr-o tara libera, din semn de respect pentru chinul prin care trece artista de la Opera, va rugam sa nu mai aprobati aceleasi ineptii obsesive ale persoanei bolnave care se ascunde sub pseudonimul de „Dan”. Vedeti care ii este IP.ul si poate faceti un bine comunitatii si-l dati de gol pe nenorocitul/nenorocita asta. Chiar nu se mai poate, la fiecare articol despre doamna persoana vine cu aceleasi revarsari de ura si batjocura la adresa ei. Acest „Dan” de fapt semneaza toate mesajele pline de ura la adresa artistei, tot el desfiinteaza artistii de la Opera, tot el batjocoreste pe cei care il contrazic. Cu siguranta ca veti putea observa ca este acelasi IP la toate comentariile negative. Sunt sigur ca il puteti bloca si astfel veti face un bine societatii. Iar despre doamna de la Opera, ne rugam sa isi revina si sa poate spune adevarul, ca in sfarsit sa se duca la loc racoros ca tot a venit canicula, toti cei care au contribuit la tentativa de omor.

  • Lui ,,DAN,, ii dorim sa ajunga faimos ca tot il freaca grija de grija altora care au facut in viata mai multe decat a facut creatura frustrata . Vrea si el sa i se dea importanta ca sa ajunga la ziare si pe la televiziuni asa ca suntem cu totii de acord sa pateasca si el ceva asemanator sau ceva si mai si decat mezzosoprana ca sa poata avea si ,,DAN,, momentele sale de glorie .Ca oricum e un gunoi cu ochi .

  • Măicuța Domnului nostru Iisus Hristos, ai milă de Marinela , și însănătoșește-o degrabă , pentru a-ți aduce Ție slavă, cu vocea ei frumoasă !

Adauga un comentariu