Local

Exclusiv! Minor ieșean, arestat preventiv în urma unor agresiuni sexuale! Individul, poreclit „Bițu”, băgat după gratii pentru că și-ar fi expus organele genitale în fața unor fetițe!

Publicat: 22 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Minor ieșean arestat preventiv în urma unor agresiuni sexuale Individul poreclit Bițu băgat după gratii pentru că și-ar fi expus organele genitale în fața unor fetițe

Judecătoria Iași a decis ieri arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui minor. Adolescentul din comuna Ciurea este suspectat că și-ar fi expus organele genitale în fața unor fetițe de aproximativ zece ani. Anchetatorii susțin că victimele s-au plâns părinților cu privire la scenele șocante la care au asistat, iar, ulterior, părinții au mers în fața procurorilor. Adolescentul neagă că ar fi comis faptele care i se impută, susținând că, de fapt, ar fi vorba despre un conflict între familii. Pe de altă parte, minorul ieșean nu a contestat arestarea preventivă

Un minor ieșean a fost arestat preventiv în cursul zilei de ieri, pentru agresiuni sexuale în formă continuată. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus arestarea lui Petronel P., zis „Bițu”.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași privindu-l pe inculpatul Petronel P., zis «Bițu», pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală în formă continuată. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge ca neîntemeiată cererea de luare a unei măsuri preventive mai ușoare, formulată de către inculpat, prin apărătorul din oficiu”, au menționat ieri magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ce a dus la arestarea preventivă a minorului

Minorul din comuna Ciurea a intrat în vizorul anchetatorilor după mai multe plângeri formulate de către părinții celor patru minore. Trei dintre cele patru fete au vârsta de aproximativ zece ani, în vreme ce una este mai mică.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, părinții celor patru fete (I.P., E.G.P., E.N. și Ș.C.) s-au plâns că minorele ar fi fost agresate sexual. Mai exact, părinții le-au povestit anchetatorilor că fetițele s-au plâns că ar fi asistat în repetate rânduri la adevărate scene de exhibiționism, la care ar fi fost supuse de către minor.
Oamenii legii au afirmat că, de fapt, scenele groaznice la care ar fi fost supuse cele patru fetițe ar fi avut loc în vara anului trecut. Astfel, I.P. ar fi fost agresată sexual de patru ori, la fel ca E.N., în timp ce Ș.C. ar fi fost supusă în trei rânduri la astfel de scene. De asemenea, E.G.P. ar fi asistat la o singură scenă de acest gen.

„Bițu” spune că fetițele mint și că totul a pornit de la un conflict între familii

În fața anchetatorilor, minorul Petronel P., zis „Bițu”, a negat comiterea faptelor, susținând că, de fapt, ar fi vorba despre o răfuială între familiile fetelor și familia sa. Potrivit unor surse judiciare, acesta a relatat că ar exista relații de dușmănie între familii și de aici ar fi pornit aceste plângeri, care ar fi neadevărate. Pe de altă parte, minorul este rudă prin alianță cu una dintre părțile vătămate.

„Clientul meu este acuzat că ar fi comis infracțiunea de agresiune sexuală. Din punctul meu de vedere, nu sunt suficiente probe la dosar, ci doar declarațiile fetelor, precum și cele ale unor martori indirecți, în sensul că nu au văzut, nu au participat, nu au asistat la presupusele fapte. În acest moment, Parchetul nu are suficiente dovezi cât să îl trimită pe clientul meu în judecată. De asemenea, nu consider temeinică hotărârea dată astăzi (ieri – n.r.) de către Judecătoria Iași, în sensul că judecătorul de drepturi și libertăți nu a avut suficiente probe la dosar. În plus, între familii există relații de dușmănie”, a declarat ieri avocatul ieșean Gabriel Vlad Nica, cel care îl reprezintă pe minorul Petronel P.

Avocatul ieșean a adăugat că decizia de arestare preventivă nu a fost contestată de către clientul său.

„Am discutat cu familia clientului meu și cu el, iar, în această fază procesuală, nu doresc să conteste măsura preventivă luată de către Judecătoria Iași”, a încheiat avocatul ieșean.

Adauga un comentariu