Local

Exclusiv! O asistentă medicală de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, depistată cu Covid-19! Aceasta s-a infectat de la colega sa, infirmieră, testată pozitiv în urmă cu câteva zile

Publicat: 27 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv O asistentă medicală de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi depistată cu Covid-19 Aceasta s-a infectat de la colega sa infirmieră testată pozitiv în urmă cu câteva zile
Pacienți diagnosticați cu Covid-19, transportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. O asistentă medicală și sotul, brancardier, infectați cu coronavirus

O asistentă medicală din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi a fost depistata cu coronavirus. Aceasta s-a infectat de la o colegă de-a sa, infirmieră, care a fost testată pozitiv cu SARS-CoV-2 în urmă cu câteva zile.

Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a anunţat că o asistentă de la unitatea medicală pe care o conduce este infectată cu coronavirus. Asistenta lucra pe tură cu infirmiera diagnosticată zilele trecute şi internată împreună cu soţul său, brancardier la Institutul Regional de Oncologie Iaşi. „În urma testării a reieşit că încă o asistentă a fost despistata pozitiv la infecţia cu coronavius. Aceasta a lucrat împreună cu infirmiera diagnosticată zilele trecute. Am testat până acum toţi contactii direcţi ai infirmierei şi avem doar un caz pozitiv”, a specificat prof dr. Carmen Dorobăț, managerul unităţii medicale.

Brancardier de la Institutul Regional de Oncologie Iași, depistat cu COVID-19, după ce s-a infectat de la soție

Managerul Institutului Regional de Oncologie Iași, ec. Mirela Grosu, a anunțat ieri (n.r.- 26 mai) că brancardierul depistat cu noul coronavirus nu reprezintă un pericol pentru unitatea medicală. Acesta petrece 80% din timp în afara unității medicale. Toți contacții direcți au fost testați, iar rezultatele testelor au ieșit negative. Brancardierul s-a infectat cu coronavirus de la soția lui, infirmieră la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Infecția a fost transmisă și la fiică.

Au fost testaţi toţi contactii direcţi ai brancardierului

Conform ec. Mirela Grosu managerul unităţii medicale, până în prezent, niciun test nu a ieşit pozitiv.

Un brancardier de la Institutul Regional de Oncologie din Iași a fost depistat pozitiv la infecția cu noul coronavirus. Managerul unității medicale, ec. Mirela Grosu, a precizat că brancardierul nu reprezintă un pericol pentru pacienți și colegi. Personalul medical și pacienții care au intrat în contact cu brancardierul au fost testați și rezultatele sunt negative. Brancardierul de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) se infectase împreună cu fiica sa, de la soția lui, infirmieră la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Cei trei sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că aceștia suferă de forme ușoare ale bolii. La cele două unități medicale s-a declanșat o anchetă epidemiologică. Ec. Mirela Grosu spune că șansele ca bărbatul să fi infectat și alte cadre medicale sau pacienți sunt minime. Și asta pentru că bărbatul făcea legătura dintre institut și cele 3 corturi amplasate în curtea spitalului:

„Practic, 80% din timpul lui de lucru îl petrece în afara spitalului. Brancardierul face legătura între institut și cele 3 corturi amplasate în curte. Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare. Când am aflat că brancardierul este depistat pozitiv la infecția cu coronavirus, am început ancheta epidemiologică. Am testat toți contacții apropiați, contacții direcți, iar rezultatele au ieșit negativ. Tot ieri am făcut dezinfecție terminală și s-au luat toate măsurile care se impun. Testăm contacții din spitalizarea de zi, dar și pe cei din ambulator. Menționez că el a circulat foarte puțin prin spital”, a specificat ec. Mirela Grosu, manager IRO Iasi.

Adauga un comentariu