Local

O infirmieră de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi şi soţul, brancardier la Institutul Regional de Oncologie Iaşi, infectaţi cu coronavirus – UPDATE

Publicat: 26 mai 2020

O infirmieră de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi şi soţul, brancardier la Institutul Regional de Oncologie Iaşi, infectaţi cu coronavirus! Două cadre medicale de la Spitalul Sf. Spirion şi IRO au fost depistate ca fiind pozitive la infectarea cu COVID-19. Un cadru medical ce lucrează la Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon şi încă un cadru medical de la Institutul Regional de Oncologie. Direcţia de Sănătate Publică a demarat deja o anchetă epidemiologica şi se precizează faptul că, momentan, vorbim de două cazuri izolate.

UPDATE: Ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului Sf. Spiridion spune că în această dimineaţă, în jurul orei 8, au venit rezultatele testărilor efectute la clinica de oftalmologie. 26 persoane au fost testate, 26 au avut test negativ La infecţia cu coronavirus.

” Am testat 5 pacienţi şi 21 asistente şi personal auxiliar. Din fericire, toate testele sunt negative. Menţionez faptul ca asistenta care s-a infectat cu Coronavirus nu a mai fost la serviciu de pe data de 19. Era puţin probabil să fi contaminat Clinica de Oftalmologie. Cu toate acestea, pentru siguranţa noastră, am făcut testarea. Din primele informaţii, soţul acesteaia lucrează ca Jandarm şi e posibil să fi luat de la el virusul”, spune ec Ioan Bârliba , managerul unităţii medicale

Asistenta nu ar fi intrat în contact cu niciun cadru medical

Conform declaraţiilor făcute de managerul Spitalului, Ion Birliba, asistenta de la Spitalul Sf. Spiridon nu a intrat în contact cu niciun cadru medical. Conform managerului, asistenta infectată a realizat că ceva e în neregulă după câteva zile de stat în casă. La clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, 29 de angajaţi şi pacienţi vor fi testaţi.

Angajatul de la IRO a fost toată săptămâna la serviciu

Brancardierul depistat pozitiv ar fi fost toată săptămâna la serviciu. La IRO s-a declanşat deja o anchetă epidemiologica. De menţionat este faptul că, pe lângă brancardier, soţia şi fiica acestuia sunt infectate cu COVID-19.

 

Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că brancardierul de la IRO s-a infectat de la soţia lui, infirmieră la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Prof. dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a anunţat că brancardierul de la IRO Iaşi a fost infectat cu coronavirus de la soţia sa, infirmieră la unitatea medicală pe care o conduce. Brancardierul, soţia sa infirmieră şi fiica lor sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi cu forme uşoare ale îmbolnăvirii cu COVID-19. „Infirmieră lucrează pe sectorul de pacieni confirmaţi cu coronavirus. Aceasta a fost testată iar testul a ieşit pozitiv. Ulterior au fost testaţi soţul şi fiica acestuia, rezultatele amândurora fiind pozitive. Ancheta epidemiologica este în curs de desfăşurare”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi

Ec. Mirela Grosu, manager IRO: „Ancheta epidemiologica este în curs de desfăşurare. Bărbatul a petrecut 80% din timpul de lucru în afara spitalului”

Ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi spune că bărbatul, brancardierul făcea legătura dintre institut şi cele 3 corturi existente în curtea spitalului. Conform e. Mirela Grosu, acesta petrecea 80% din timpul de lucru afară.

” Ieri când am aflat că brancardierul este depistat pozitiv la infecţia cu coronavirus, am început ancheta epidemiologica. Am testat toţi contactii apropiaţi, contactii direcţi, iar rezultatele au ieşit negativ. Tot ieri am făcut dezinfecţie terminală şi s-au luat toate măsurile care se impun. Ancheta epidemiologica este în curs de desfăşurare, testam contactii din spitalizarea de zi, dar şi pe cei din ambulator. Menţionez că el a circulat foarte puţin prin spital”, a specificat ec. Mirela Grosu, manager IRO Iaşi.

Adauga un comentariu