Local

Exclusiv! Tentativă de sinucidere în Iași. O femeie s-a urcat pe un stâlp și amenință că se aruncă – Galerie Foto

Publicat: 08 iun. 2020

Tentativă de sinucidere în Iași. În urmă cu câteva minute o femeie s-a urcat pe un stâlp în zona Carrefour Felicia și amenință că se aruncă. Momentan nu se cunosc motivele care au făcut-o pe aceasta să recurgă la acest gest. Din informațiile pe care reporterii Cotidianuliui Bună Ziua Iași le dețin, se pare că la fața locului au intervenit inițial polițiștii din cadrul Secției 5 care au reușit să o convingă pe femeie să coboare de pe stâlp. Ulterior au ajuns ți echipajele de pompieri. Femeia a fost transportată la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

Tentativă de sinucidere sau semnal de alarmă? Autoritățile ieșene se confruntă din ce în ce mai des cu situații limită

În judeţul Iaşi mai multe persoane se confruntă cu diverse probleme, iar acest lucru îi duce la încercări de suicid. Vă aducem aminte faptul că acest caz prezentat mai sus nu este unul singular. În urmă cu doar câteva luni, un alt caz asemănător atrăgea atenţia publicului. Iată cum s-a produs incidentul din urma cu câteva luni.

O persoană s-a urcat pe un stâlp şi a ameninţat că se aruncă. La faţa locului au ajuns poliţiştii, un echipaj de salvare, dar şi negociatori. Bărbatul are aproximativ 40 de ani şi ameninţa că se aruncă. Incidentul s-a desfășurat în cartierul Alexandru, după pod. Pericolul a fost unul mare deoarece bărbatul s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune şi putea fi electrocutat în orice moment. Bărbatul le-ar fi spus pompierilor de la ISU că este domiciliat în Timişoara. Acesta ar fi lucrat la o stână timp de trei luni şi nu a fost plătit. Gestul a fost unul de a atrage atenţia asupra situaţiei în care se afla. Culmea, după ce poliţiştii l-au legitimat, aceştia au observat că actele sunt false.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iași a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, strada Cerna pentru salvarea unei persoane care s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, la o înălțime de aproximativ 25 m. La locul intervenției s-a deplasat autoplaforma pentru salvarea la înălțimi, o autospecială de stingere și un echipaj de prim ajutor. Furnizarea cu energie electrică a fost întrerupta și a fost amplasată perna pneumatică. Intervenţia a fost coordonata de IPJ Iași, ISU fiind forță de sprijin. După aproximativ 90 de minute, bărbatul în vârstă de 24 de ani a fost convins să urce în nacela autoplatformei și a fost coborât în siguranță la nivul solului, acesta fiind preluat de echipajele de poliţie prezente la faţa locului.”, a transmis un reprezentant al ISU la acea vreme .

Comentarii
  • Nu e nici o tentativa de sinucidere, daca voia sa se omoare, sarea pur si simplu.
    A ajuns o moda sa te urci pe stalp si sa astepti politia, pompierii si presa

  • Nu e nici o tentativa de sinucidere, daca voia sa se omoare, sarea pur si simplu.
    A ajuns o moda sa te urci pe stalp si sa astepti politia, pompierii si presa

Adauga un comentariu