Titlurile zilei

Exclusiv! Passaris de România a dat lovitura la Iași! A fost „capturat” după ce a spart casele bogaților din Bucium! Mai mulți medici și oameni de afaceri au rămas fără ceasuri de lux și bijuterii scumpe! A fost arestat – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 ian. 2020

UPDATE:Magistraţii au decis: Constantin Cojocaru a fost arestat pentru 30 de zile. Este acuzat de comiterea a şapte furturi!

Infractorul cunoscut sub numele de Passaris de România a fost reținut luni la Iași. Individul a spart mai multe case din zona Bucium și a pus mâna pe o pradă de peste un miliard de lei vechi. Ceasuri de lux, bijuterii și sume importante de bani au fost furate. Printre păgubiți se numără medici și oameni de afaceri. Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale (SIC)  împreună cu cei de la Biroului de Investigații Criminale (BIC) au acționat ca la carte și l-au prins în flagrant pe infractor

Spargeri ca în filme la Iași. Un infractor cunoscut sub numele de Passaris de România a fost ridicat de polițiști luni, la Iași. Individul cu un istoric bogat în domeniul infracțional a fost eliberat din închisoare în luna septembrie. Imediat după, a pus la punct un plan de îmbogățire rapidă, iar în câteva zile a reușit să pună mâna pe bunuri în valoare de peste un miliard de lei vechi. Constantin Cojocaru, zis Passaris de România, a pus ochii pe mai multe vile din zona Bucium. Cel mai probabil, individul a supravegheat zona o lungă perioadă de timp și a observat programul locuitorilor. Astfel, în perioada decembrie-ianuarie, Cojocaru a spart șapte vile din zona Bucium. Vilele au fost alese pe sprânceană, printre cei păgubiți aflându-se medici și oameni de afaceri.

Cum a reușit?

Individul se pare că a dat prima spargere pe data de 2 decembrie. Atunci, polițiștii au fost sesizați de un bărbat despre faptul că un individ i-a pătruns în casă și i-a sustras dintr-o cutie de valori suma de 5.000 de lire. Banii urmau să fie trimiși în Anglia de către persoana păgubită, însă nu s-a mai întâmplat asta. Ulterior, pe data de 10 decembrie, o femeie care locuia în aceeași zonă a cerut ajutorul polițiștilor după ce din casă i-au dispărut mai multe bijuiterii și parfumuri în valoare de peste 10.000 de lei.

Următoarea spargere a fost dată pe 18 decembrie. Atunci, un alt bărbat a cerut ajutor spunând că din casă i-au fost sustrase bijuterii și documente, în valoare de aproximativ 8.000 de lei. Tot pe 18 decembrie, un tânăr a cerut ajutor după ce din casă i-au dispărut bijuterii de 3.000 de lei. Spargerile în zona Bucium au continuat, iar pe data de 27 decembrie o tânără a solicitat sprijin după ce, la întoarcerea din vacanță, a găsit casa răvășită. Femeia le-a spus polițiștilor că îi lipsesc bani și bijuterii în valoare de 15.000 de lei.

Cireașa de pe tort

„Tunul” a fost dat de Passaris de România pe data de 9 ianuarie. Atunci, bărbatul a spart casa unei femei, iar de acolo a sustras bijuterii și ceasuri de lux, în valoare de peste 50.000 de lei. Pe 15 ianuarie, tot în Bucium s-a mai dat o spargere, iar dintr-o casetă de valori aflată într-o locuință au fost furate suma de 2.000 de euro și mai multe bijuterii. Din câte se pare, pentru toate aceste spargeri există un singur autor, și anume Constantin Cojocaru. Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale (BIC) împreună cu cei de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) au acționat ca la carte și l-au prins în flagrant pe infractor, tot în zona Bucium.

La fiecare spargere, individul avea același mod de operare. Intra în locuințe doar în intervalul orar 16:00-18:00 prin forțarea unei ferestre. Polițiștii au găsit asupra lui mănuși și scule. Asta ar fi folosit pentru a se îmbogăți peste noapte. Constantin Cojocaru a fost luni seara reținut pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat în fața judecătorilor. Aceștia au decis ca individul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Ancheta în acest caz continuă. În anul 2018, Constantin Cojocaru a fost ridicat de mascați dintr-o sală de jocuri din Iași. Atunci, el era căutat de autoritățile din Germania pentru că a comis acolo mai multe tâlhării.loading...

Comentarii
  • Acum dupa acest flagrant ca la carte, era bine daca cei de la BIC si SIC investigau si provenienta lucrurilor furate de acest „criminal in serie de Romania” ( pentru ca asta a fost de fapt Pasaris). Dar vorba aia „corb la corb nu-si scoate ochii” sau poate cei mentionati mai sus tot in acea zona locuiesc…

  • Un obosit de la belcesti l-ați făcut jmecher prin presa și el ii zero barat , la pușcărie numai bulan futea și se credea băiat , de unde asta băiat prin presa ? Ce a făcut asta sa fie băiat ?

  • Emi Cioata,ati fost violati toti,ati avut raporturi sexuale in grup?De atunci ai fost marcat si ai inceput sa trafici femei si sa faci prostitutie?Bai jegosule mai stii cate femei ai distrus si cate ai obligat sa faca prostitutie pt tine?

  • Fratele meu Cojocaru Ionuț îmi dădea ponturile și împărțeam prada cu el. Doctorul puliii la IRO. Un nenorociți care a distrus multe vieti

  • Lasati ca in cativa ani acesti hoti or sa fie asimilati haiducilor de pe timpuri. Stati linistiti ca a furat de la porcovanii care au vandut si au distrus tara asta. Sunt niste vile mari, imense in Bucium si nimic nu e din munca cinstita! Totul e din coruptie, devalizari, furt, distrugerea institutiilor si fabricilor, etc.

Adauga un comentariu