Titlurile zilei

Exclusiv! Poveste de groază la Iași! Și-a strâns de gât iubita înainte de culcare, iar dimineața s-a trezit lângă cadavrul ei. Criminalul a sunat la 112 și s-a predat!

Publicat: 26 nov. 2019

Crimă oribilă la Iași. Un bărbat și-a lovit și strangulat iubita, iar mai apoi s-a culcat lângă ea. Spre dimineață a găsit-o moartă și a sunat la 112 să anunțe tragedia. Polițiștii au deschis un dosar penal, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Ieri, acesta a fost prezentat în fața judecătorilor, iar aceștia au decis să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile

Încă o crimă odioasă la Iași. O femeie a fost omorâtă chiar de către cel lângă care a stat ani la rând. Tragedia s-a petrecut în noaptea de 23 spre 24 noiembrie, în comuna Șipote din județul Iași. Elena Stărică și Dumitru Aciubotăriței formau de ceva vreme un cuplu. Din câte se pare, relația dintre cei doi nu a fost tocmai roz, însă, cu bune și rele, au mers mai departe. Pe 24 noiembrie, soarta avea să-i despartă pe cei doi pentru totdeauna. În jurul orei 4:00, Dumitru a pus mâna pe telefon și a sunat la 112. Le-a spus operatorilor că iubita lui a murit. Imediat, la fața locului au ajuns un echipaj medical și polițiștii. Medicii nu au putut decât să constate decesul. Când au ajuns, femeia murise de câteva ore.

A strâns-o de gât

Cadavrul Elenei a rămas în grija polițiștilor. Criminalițiștii au ajuns la fața locului și au început ancheta. Nu le-a trebuit prea mult să-și dea seama că femeia a avut parte de o moarte violentă. Pe corp existau urme de lovituri. Din cercetările efectuate s-a stabilit că între cei doi concubini a izbucnit un scandal, în după-amiaza zilei de 23 noiembrie. Băutura ar fi jucat un rol important în toată această poveste și a făcut ca o ceartă banală să se transforme în crimă. După un schimb de replici, Dumitru Aciubotăriței, în vârstă de 43 de ani, a început să o lovească cu un obiect contondent și cu pumnii pe Elena. La un moment dat ar fi strâns-o de gât. Femeia nu ar fi murit atunci, însă loviturile primite aveau să o ucidă mai târziu.

A dormit lângă cadavrul iubitei

Cel mai probabil, băut fiind, Dumitru s-a așezat în pat lângă concubina lui și a adormit. Ulterior, spre dimineață, s-a trezit și a realizat că aceasta nu mai respiră. Atunci a dat alarma, însă a fost prea târziu. Trupul neînsuflețit al femeii a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Ulterior se va stabili care a fost cauza decesului. Dumitru Acojocăriței a fost reținut pentru 24 de ore pe data de 24 noiembrie. Ieri, acesta a fost prezentat în fața judecătorilor care au decis să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a propus arestarea preventivă a inculpatului D.A., cercetat în stare de reținere pentru comiterea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie. S-a reținut că, pe 23 noiembrie 2019, în timp ce se afla în locuința din Satul Nou, comuna Șipote, pe fondul consumului exagerat de alcool și al unui conflict spontan, inculpatul i-a aplicat, peste corp, multiple lovituri cu picioarele și cu o bucată din lemn concubinei sale, în prezența fiului minor al acesteia, după care a sugrumat-o, cauzându-i leziuni incompatibile cu viața”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să-și petrecă până la 25 de ani în spatele gratiilor. Trupul femeii va fi înhumat creștinește. Încă o dată băutura a distrus vieți la Iași. Femeia a ajuns în pământ, iar bărbatul va sta ani grei departe de familie, după gratii.
Adauga un comentariu