Local

Exclusiv! Procurorii s-au crucit: patru tineri, acuzați că au acționat ca-n filme! O ieșeancă a rămas fără un leu în cont!

Publicat: 24 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Procurorii s-au crucit patru tineri acuzați că au acționat ca-n filme O ieșeancă a rămas fără un leu în cont

Patru tineri, printre care și un minor, au fost trimiși de procurori în fața instanței. Cei patru sunt acuzați că au reușit ca, în câteva minute, să lase o ieșeancă fără un leu în cont. Totul s-a petrecut în miez de noapte.

Patru indivizi au fost trimiși recent în judecată de anchetatori. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe Narcis Avădanei, Ioan U. (minor – n.r.), Mihai Udilă și Eduard Vasile Doroftei.
Acuzațiile aduse de către anchetatorii ieșeni în acest caz sunt de acces și complicitate la acces ilegal la un sistem informatic (zece acte materiale), efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și complicitate la această infracțiune (zece acte materiale) și furt calificat. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații din cadrul Tribunalului Iași vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Cum au „operat”

Anchetatorii ieșeni au susținut că incidentul la care ar fi luat parte cei patru a avut loc în miez de noapte. „În noaptea de 19 spre 20 septembrie 2018, în jurul orei 2:00, inculpații au sustras din autoutilitara aparținând persoanei vătămate Z.D., parcată în Târgu Frumos, un portofel în care se afla suma de 39 de lei. De asemenea, ei au luat mai multe carduri de farmacie și un card bancar. Pe baza rezoluției comune a tuturor participanților, cardul bancar a fost introdus de N.A. în bancomatul aparținând Băncii Transilvania din Târgu Frumos, fiind retrasă suma totală de 5.000 de lei”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Potrivit acesteia, totul s-a petrecut în timp ce trei suspecți asigurau paza. Ulterior, Narcis Avădanei a împărțit suma cu toți ceilalți suspecți. Personal, lui Avădanei i-ar fi revenit suma de 1.700 de lei, bani care au fost retrași din contul persoanei vătămate prin efectuarea a zece retrageri de numerar în mod fraudulos.

Femeia păgubită și-a dat seama că i-au dispărut și banii, și bunurile

După câteva ore, femeia păgubită și-a dat seama că i-a fost spartă autoutilitara. De asemenea, aceasta a constatat cu stupoare că, din vehicul, i-au dispărut și banii, dar și bunurile. Aceasta a mers țintă la Poliție, unde a formulat o plângere. Femeia nu știa că, între timp, și contul bancar îi fusese „curățat lună”. Oamenii legii au demarat cercetările, uitându-se și pe filmările surprinse de camerele din zona respectivă. În urma cercetărilor efectuate, Narcis Avădanei a fost trimis în judecată pentru acces ilegal la un sistem informatic (zece acte materiale), efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (zece acte materiale) și furt calificat. Ceilalți trei tineri au fost trimiși în fața instanței pentru complicitate la primele două infracțiuni, dar și pentru furt calificat. „Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Adauga un comentariu