Titlurile zilei

Exclusiv! Profesor de legislație rutieră, prins conducând fără permis un vehicul neînmatriculat! A doua oară, oamenii legii l-au găsit într-o mașină de raliuri!

Publicat: 07 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Exclusiv Profesor de legislație rutieră prins conducând fără permis un vehicul neînmatriculat A doua oară oamenii legii l-au găsit într-o mașină de raliuri

Un profesor de legislație rutieră a fost condamnat de către judecătorii ieșeni. Acesta a primit o pedeapsă cu suspendarea executării, pentru conducere fără permis a unui vehicul neînmatriculat. Bărbatul a fost prins a doua oară la volanul unui autoturism pentru raliuri

Caz extrem de bizar, pe rolul instanțelor de judecată ieșene! Un profesor de legislație rutieră a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat că a condus un vehicul fără permis!
Astfel, Judecătoria Iași a dispus recent condamnarea lui Augustin Mihalache (49 de ani) la pedeapsa rezultantă de un an și cinci luni de închisoare, cu suspendare, pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis.

„Inculpatul Mihalache Augustin va presta muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția Fond Locativ sau în cadrul Direcției de Asistență Socială Iași, pe o perioadă de 90 de zile”, au precizat judecătorii.

Sentința nu este definitivă, ea fiind atacată de către ieșean. Următorul termen al apelului a fost stabilit de Curtea de Apel pentru data de 19 mai 2020.

Mai multe acuzații

Procesul bărbatului a început pe data de 26 august 2019. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe bărbat pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducere fără permis.

„Pe data de 21 februarie 2018, la ora 19:20, inculpatul a condus un ansamblu de vehicule marca Volkswagen și o semiremorcă pe bulevardul Poitiers, având semiremorca radiată din evidență de pe data de 10 martie 2017 și dreptul de a conduce suspendat pe 12 noiembrie 2017. De asemenea, pe 28 aprilie 2018, la ora 20:20, inculpatul a condus un autoturism marca Renault în municipiul Iași, având dreptul de a conduce suspendat”, au afirmat anchetatorii.

Conform acestora, când a fost tras pe dreapta, oamenii legii au constatat că remorca, ce făcea parte din ansamblul de vehicule condus de individ pe data de 21 februarie 2018, figura radiată din Olanda de pe 10 martie 2017. De asemenea, polițiștii au constatat că individul figura în baza de date cu permisul suspendat. Potrivit procurorilor, pe data de 30 octombrie 2017, bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere de către Serviciul Rutier Harghita.
La audieri, bărbatul a susținut că, în ziua respectivă, a fost rugat de un prieten să se deplaseze la târgul de mașini pentru a transporta un autoturism marca Ford, întrucât în zonă urmau să se efectueze lucrări de asfaltare, iar vehiculul trebuia ridicat.

„După ce am pus în mișcare ansamblul de vehicule, la aproximativ 100 de metri, am fost oprit de către un echipaj de Poliție, care mi-a cerut documentele!”, a declarat ieșeanul în fața magistraților.

Mai mult, acesta a afirmat că nu știa faptul că semiremorca era radiată din circulație.

Căuta sponsori pentru raliuri

Oamenii legii au mai spus că, pe 28 aprilie 2018, un echipaj al Poliției Rutiere a oprit în trafic autoturismul marca Renault Clio care se deplasa în municipiul Iași. La volanul autoturismului a fost identificat individul, care nu avea asupra sa actele de identitate. Procedându-se la verificarea în baza de date, s-a constatat că permisul acestuia figurează cu mențiunea „suspendat”.
Anchetatorii au mai afirmat că, în ziua respectivă, ieșeanul a mers în Complexul Palas, cu scopul de a expune autoturismul marca Renault, echipat pentru curse de raliu.

„Întrucât căutam sponsori pentru cursele de raliu aferente anului 2018, am prezentat mașina unor posibili sponsori, care au testat vehiculul, făcând un test-drive și aducând ulterior mașina în dreptul străzii Palas. În jurul orei 20:20, am fost abordat de un martor, care a dorit să efectueze un test-drive cu autoturismul marca Renault Clio”, a mai spus bărbatul la audieri.

Oamenii legii au constatat că individul a urcat la volanul autoturismului, iar martorul – pe locul pasagerului din dreapta. La un moment dat, vehiculul a fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere, care a constatat că individul a condus autoturismul având suspendat acest drept. La acea dată, ieșeanul a afirmat că, de fapt, el nu ar fi condus vehiculul, ci că era la volan doar când mașina era parcată, dar martorul l-a dat de gol, infirmând spusele acestuia.
Pe de altă parte, în instanță, bărbatul a fost de acord să dea o declarație și a recunoscut săvârșirea faptelor pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfășoare potrivit procedurii prevăzute în cazul recunoașterii învinuirii.

Adauga un comentariu