Local

Exclusiv! Scandal cât casa în cea mai luxoasă zonă din Iași! Un afacerist, în mijlocul unui conflict incredibil! Judecat pentru că și-a făcut casa în drum! – FOTO, VIDEO

Publicat: 20 mart. 2020

Scandal incredibil, în cea mai luxoasă zonă din Iași! Un afacerist va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat că a comis o infracțiune foarte rar întâlnită. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Septimiu Aurelian Sidencu, sub acuzația de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente. La primul termen al procesului penal, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au decis amânarea până pe data de 29 aprilie 2020.

„Casă ridicată fără autorizație”

Anchetatorii ieșeni au relatat și de unde a pornit întreg scandalul.

„În cursul lunii iulie 2017, proprietari de terenuri din zona Bucium au sesizat Poliția Locală Iași – Serviciul Control Urbanism cu privire la faptul că o persoană a început construcția unei case pe un teren cu destinație cale de acces. În urma deplasării la fața locului a unui echipaj din cadrul Poliției Locale Iași, pe data de 25 iulie 2017, s-a constatat faptul că inculpatul, proprietar al imobilului situat în Iași, zona Bucium, a executat lucrări de construire a unei clădiri cu regim de înălțime plan parter, în suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, dar fără a deține autorizație de construire”, a declarat ieri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acesteia, inculpatul a fost amendat cu suma de 2.000 de lei și s-a dispus sistarea lucrărilor de construire, precum și intrarea în legalitate prin obținerea autorizației, în măsura în care condițiile urbanistice permit, în caz contrar urmând ca imobilul să fie desființat.

„A nesocotit măsura…”

Procurorii ieșeni au mai afirmat că bărbatul a ignorat măsurile aplicate de autorități.

„Inculpatul a nesocotit măsura de sistare a construcțiilor, ulterior controlului din data de 25 iulie 2017 edificând un gard împrejmuitor, cu soclu de beton, pentru a-i împrejmui proprietatea. Totodată, inculpatul a procedat la extinderea unei terase. Acest aspect a fost constatat de către polițiștii locali cu ocazia unui nou control la terenul aparținând inculpatului, control efectuat la sfârșitul lunii august 2017”, a adăugat Monica Palaghia.

Potrivit acesteia, bărbatul a încercat să intre în legalitate, primele sale demersuri de obținere a vreunui act pentru construcțiile edificate având loc în ziua controlului efectuat de Poliția Locală. Apoi, pe data de 27 iulie 2017, el a solicitat eliberarea unui certificat de urbanism, dar cererea lui a fost respinsă, cu motivarea că terenul deținut de el este situat în extravilan, fiind neconstruibil.
Ulterior, în cursul lunii octombrie 2017, ieșeanul a cerut eliberarea certificatului de urbanism cu scopul de a intra în legalitate, anexă a exploatației agricole, dar și această solicitare a fost respinsă. Mai mult, pe data de 6 noiembrie 2017, Sidencu a solicitat întocmirea unui plan urbanistic zonal pentru casa de vacanță, dar cererea a fost respinsă în cursul lunii decembrie 2017.

Adauga un comentariu