Titlurile zilei

Exclusiv! Scene desprinse din filmele de acțiune, la Iași! Un șmecher cu BMW a fost încătușat după ce, beat fiind, a provocat un accident în zona Tudor Neculai – FOTO, VIDEO

Publicat: 23 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Încă un inconștient a fost încătușat de polițiștii ieșeni. Credea că nimic nu i se poate întâmpla și s-a urcat la volan băut. A pierdut controlul volanului și a intrat în plin într-un autoturism. Ulterior, mașina pe care a lovit-o a ricoșat într-un alt autoturism. Testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie ce l-a trimis direct în arestul Poliției

Un individ a ajuns în arestul Poliției după ce a provocat un accident rutier. Este greu de înțeles cum pot unii să pună viața unor oameni nevinovați în pericol. Marți, Ovidiu Adrian Ionescu își conducea BMW-ul Seria 3 prin zona Tudor Neculai. La un moment dat a pierdut controlul volanul și a provocat un accident. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav, însă s-ar fi putut produce o tragedie. Martorii au sunat la 112 și au cerut ajutor, iar în scurt timp polițiștii au ajuns la fața locului.

„Polițiștii ieșeni efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din primele investigații efectuate, s-a constatat faptul că, la data de 21 aprilie, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Iași, ar fi condus un autoturism pe o stradă din municipiul Iași și ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, care ulterior ar fi fost proiectat într-un alt autoturism parcat. În urma impactului nu au rezultat victime omenești. În urma testării bărbatului de 41 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Beat și fără permis

Pe lângă faptul că bărbatul era beat, nu avea nici permis de conducere.

„De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 21 aprilie a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Cercetările continuă”, au mai precizat polițiștii.

La Iași s-au produs accidente extrem de grave din cauza consumului de alcool, de-a lungul timpului.

„Le recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic, să adopte o manieră preventivă de a conduce, să efectueze fiecare manevră rutieră după o temeinică asigurare și să nu se angajeze în depășiri neregulamentare. De asemenea, le recomandăm să păstreze o distanță corespunzătoare în mers față de vehiculul care circulă în față, astfel încât să poată opri în condiții de siguranță și să respecte limita legală de viteză, neadaptarea vitezei la condițiile de drum fiind a doua cea mai importantă cauză generatoare de accidente rutiere în anul 2019. Nu în ultimul rând, șoferii sunt sfătuiți să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. Reamintim faptul că, în anul 2019, 50 de accidente rutiere au fost produse din cauza conducerii sub influența alcoolului”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Adauga un comentariu