Actualitate

EXCLUSIV! Secretele din spatele unei afaceri care a blocat tot centrul Iasului! Nu s-a uitat la bani pentru a-si enerva concurenta! FOTO

Publicat: 18 mart. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Piata outlet din Iasi se afla in continua expansiune @ Patronii de magazine nu se uita la bani si inchiriaza spatii centrale @ Chiriile sunt destul de mari @ Patronul magazinului Vogue va trebui sa scoata din buzunar peste 3.500 de euro, reprezentand chiria lunara pentru un spatiu aflat in proprietatea primariei @ Spatiul a fost vanat de 7 operatori economici @ "Aceasta afacere cu magazinele outlet functioneaza in toate contextele economice. Noi am oprit expansiunea magazinelor fizice. Ne-am axat mai mult pe vanzarile on-line. S-au facut investitii cat 6 magazine fizice. Amenajarea poate costa de la 5.000 la 15.000 euro. Preponderent produsele noastre vin din Marea Britanie", au spus reprezentantii magazinului Vogue

Goana dupa produse de "firma" a facut ca afacerile cu magazine de tip outlet sa infloreasca in ultimii ani. Astfel, in zona centrala a Iasului si nu numai, zeci de magazine au fost deschise. Insa concurenta este acerba, patronii de magazine incercand sa atraga clientii cu produse de calitate la un pret cat mai mic. Principalii jucatori de pe piata magazineleor outlet sunt Cream Outlet si Vogue Outlet.

In cursul saptamanii trecute, Valeria Bulgaru, unicul actionar de la New Vogue SRL, care administreaza magazinul Vogue, a facut o noua mutare pentru extinderea afacerii. Astfel, a inchiriat un spatiu de la Primaria Iasi, situat pe strada 14 decembrie 1989, aflat in intersectia cu bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Spatiul a fost inchiriat in urma unei licitatii, unde s-a plusat mult peste pretul de pornire de 20 lei pe metru patrat. S-a ajuns la un pret final de 153 lei.

In conditiile in care imobilul are o suprafata de 111 metri patrati, pretul final este de 16.983 lei, adica 3.691 euro. Pe parcursul licitatiei concurenta a fost acerba, fiind inregistrat un numar de 7 participanti.

New Vogue SRL a fost infiintata in 2015 si, conform ultimelor date financiare, a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de 758.955 lei. Culmea, datele oficiale arata ca firma nu a inregistrat profit, fiind pe zero, dar cu datorii de 2,3 milioane lei si un numar de 11 angajati.

Spun ca nu fac concurenta

Contactati de reporterii BZI, reprezentantii magazinului Vogue au precizat ca inchirierea spatiului central nu arata intentia de a face concurenta puternica celorlalte magazine. "Aceasta afacere cu magazinele outlet functioneaza in toate contextele economice. Noi am oprit expansiunea magazinelor fizice. Ne-am axat mai mult pe vanzarile on-line. S-au facut investitii cat 6 magazine fizice. Amenajarea poate costa de la 5.000 la 15.000 euro. Preponderent, produsele noastre vin din Marea Britanie. Noi nu aducem stocuri cu defecte, aducem stocuri cat mai premium. Segmentul nostru este format din clienti care au peste 30 de ani, care cauta produse de calitate", a declarat Paul Proca, reprezentant Vogue Outlet.

In ceea ce priveste Cream Outlet, afacerea este condusa de Roxana si Cezar Saramet. Cei doi detin un lant intreg de magazine situate in diferite zone din oras. Prin Smart Shoper SRL au inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, cu un profit de 174.915 lei, dar cu datorii de 2,4 milioane lei. Prin reteaua amintita sunt vandute si produse care prezinta defecte.

Produsele sunt mai ieftine

Un magazin outlet nu poate fi confundat cu unul second-hand. In magazinele outlet nu sunt comercializate produse purtate. Este vorba despre brand-urile marilor producatori care au ramas pe stoc. Acest tip de produse a trezit interesul clientilor, deoarece pretul este mai mic si cu 30 la suta. Astfel, un brand cunoscut, dar care face parte, spre exemplu, din colectia de anul trecut, poate fi achizitionat la un pret rezonabil. Insa clientii trebuie sa fie atenti, deoarece nu toate magazinele de acest tip practica preturi reduse. De multe ori, preturile sunt asemanatoare cu cele practicate in magazinele de brand.

Primaria anunta alte licitatii

Saptamana trecuta, Primaria Iasi a reusit sa inchirieze alt spatiu, aflat pe Calea Galata nr.16. In conditiile in care pretul de pornire pe metru patrat a fost de 17 lei, s-a ajuns la un pret final de 55 lei. Spatiul vizat are o suprafata de 77 metri patrati. In aceste conditii, chiria lunara este de 4.235 lei.

Licitatia a fost castigata de Selena Joy SRL, societatea infiintata la inceputul acestui an. Pe data de 4 aprilie, municipalitatea vrea sa inchirieze alt spatiu ultracentral, situat pe bulevardul Independentei nr.13-14. Pretul de pornire este de 20 lei pe metru patrat, suprafata totala fiind de 202 metri patrati.

Adauga un comentariu