Local

Exclusiv! Un șef din Poliția ieșeană a dat în judecată Statul Român! Cere daune morale de 20.000 de euro după ce a fost cercetat pentru abuz în serviciu!

Publicat: 14 ian. 2020

Fostul șef al Postului de Poliție Transporturi Aeriene Iași cere despăgubiri de 20.000 de euro de la stat. Sorin Buzdugan spune că, în urmă cu câțiva ani, a fost formulată o plângere penală, el având de suferit din acest motiv. Mai mult, acesta se plânge că i-ar fi fost încălcate drepturile constituționale, respectiv că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil

Un fost șef din Poliția ieșeană a decis să acționeze în judecată Statul Român. Astfel, Sorin Buzdugan (de 55 de ani), fost agent-șef al Postului de Poliție Transporturi Aeriene Iași, le cere magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, la plata unor daune morale în valoare de 20.000 de euro. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen de judecată al procesului, după care magistrații vor asculta ce au de spus ambele părți implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

De unde a pornit scandalul

Reclamantul a povestit în cererea adresată instanței că, în urmă cu mai bine de patru ani, un subaltern de-al său și Sindicatul Național al Agenților de Poliție au formulat o plângere penală. În urma acelei plângeri, Sorin Buzdugan a fost cercetat, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au decis clasarea dosarului ce fusese deschis sub acuzația de abuz în serviciu. Așadar, cei care formulaseră plângerea afirmaseră că subalternul lui Buzdugan nu ar fi beneficiat de plata orelor suplimentare și zile libere sâmbăta și duminica, în perioada ianuarie – martie 2015. De asemenea, reclamantul a menționat că a fost chemat și în fața Comisiei de Disciplină din cadrul Ministerului Administrației și Internelor – Inspectoratul General al Poliției Române.

După clasarea cauzei, fostul agent-șef a decis să dea în judecată Sindicatul Național al Agenților de Poliție și pe subordonatul care formulase plângerea penală. Buzdugan le-a cerut magistraților să oblige cei doi pârâți la plata unor daune morale în valoare de 100.000 de lei. Numai că instanța i-a respins solicitarea. În fața judecătorilor, pârâții au susținut că, în fapt, ei nu au formulat plângerea împotriva unei persoane fizice anume, ci „in rem”. Pe de altă parte, contactat telefonic de către reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, Sorin Buzdugan a afirmat ieri că a decis acum să acționeze în judecată Statul Român deoarece i-ar fi fost încălcate drepturile.

„Mi-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. La instanța de fond nu mi-a fost admisă proba testimonială cu martori. Astfel, consider că am fost victima unei discriminări. În cadrul procesului meu a fost făcută o adevărată bulibășeală și, acum, mai sunt pus și la plata unor sume diferite, drept cheltuieli de judecată”, a declarat ieri Sorin Buzdugan.loading...

Adauga un comentariu