Local

Executorii judecătorești vând un apartament în cartierul Alexandru cel Bun cu 30.000 de euro! Prețul a fost diminuat

Publicat: 21 iul. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Executorii judecătorești vând un apartament în cartierul Alexandru cel Bun cu 30.000 de euro Prețul a fost diminuat
Un apartament din cartierul Alexandru cel Bun este scos la vânzare

Un apartament din cartierul Alexandru cel Bun este scos la licitație, după ce proprietarii nu au achitat un credit contractat de la BRD. Procedura este programată la începutul lunii august 2022

Executorii judecătorești din Iași anunță noi licitații pentru valorificarea imobilelor deținute de debitorii care nu au reușit să-și plătească datoriile. Pe data de 09.08.2022, este programată licitația pentru vânzarea unui apartament cu 2 camere, situat într-un bloc din cartierul Alexandru cel Bun. Prețul de pornire a licitației este de 150.000 de lei, adică 30.000 de euro. Proprietatea aparține debitorilor, Mirela și Costel Sandu, care nu au achitat un credit contractat de la BRD.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la locul fixat, având asupra lor acte de identitate, cu mențiunea că termenul-limită pentru depunerea ofertei de cumpărare, însoțită de dovada consemnării – cauțiunii, reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației, este ziua premergătoare licitației, cu excepția ofertelor de cumpărare cel puțin egale cu prețul de începere a licitației”, se arată în anunțul executorului Cătălin Chiriac.

Prețul de începere a fost diminuat cu 25 la sută, după ce la primele proceduri nu s-au prezentat ofertanți. Executorii au vândut și proprietatea lui Paul Drobotă, implicat în celebrul dosar „Sex cu minore”.

Executorii judecătorești vând un apartament cu 2 camere

Imobilul scos la vânzare este compus din 2 camere, bucătărie, baie și hol, cu o suprafață utilă de 34,67 de metri pătrați, la care se adaugă un balcon, cu suprafața de 2,90 de metri pătrați.

„Dacă nu se obține prețul de începere a licitației și există cel puțin 2 licitatori, la acest termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30 la sută din prețul de pornire a primei licitații. Vânzarea se va putea face chiar dacă există o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația”, se mai arată în anunțul executorului judecătoresc.

Procedura este programată la ora 11.00, la sediul executorului. La un moment dat, a fost scoasă la vânzare și vila lui Traian Pricop, fostul patron al firmei de intervenție și pază FGM.

A fost amânată licitația pentru vânzarea proprietății ce aparține patroanei de la „Restaurant American”

Totodată, recent, la executorul Bogdan Tufeanu era programată licitația pentru vânzarea bunurilor ce aparțin Mihaelei Botez, patroana de la „Restaurant American”, din comuna Valea Lupului, județul Iași. Licitația este organizată la cererea creditoarei Liela SRL. Executorii au identificat o proprietate ce aparține Mihaelei Botez, ce constă într-o vilă, cu regimul P+M, și teren, în suprafață de 727 de metri pătrați, situate în Valea Lupului. Parterul are o suprafață utilă de 133,52 de metri pătrați, în timp ce mansarda apare cu o suprafață utilă de 101,54 de metri pătrați. Mansarda beneficiază și de trei balcoane cu suprafețe cuprinse între 4 și 7 metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 440.250 de lei, aproape 90.000 de euro.

În afacere este implicat și soțul femeii, Liviu Botez. Licitația a fost reprogramată, pentru că la data licitației executorul nu se afla în localitate. Executorii judecătorești vând un apartament în cartierul Alexandru cel Bun, însă nu este singurul bun imobil disponibil în zonă.

Comentarii
  • Ar terebui vandut la pretul pietei. Pretul de piata nu este 30.000 Euro cu siguranta. Trebuie schimbata legea cu asa zisele vanzari diminuate, pentru ca efectiv astfel se fac golanii si are de pierdut doar cel ce detine inca apartamentul, iar ceilalti doar castiga bani nemunciti si jubileaza. Nimeni nu face nimic pentru a initia demersurile necesare de a schimba aceasta lege nedreapta a executorilor judecatoresti si aici ma refer la cei ce pot face ceva in acest sens si anume la diferite trusturi de presa, ONG uri ce apara drepturile omului, Avocatul Poporului, politicieni de orice nivel, etc, etc. Toata lumea se agita doar atunci cand ajung in aceasta postura nefericita de a i se vinde apartamentul, casa, spatiul comercial sau terenul, dar atunci e prea tarziu, din pacate.

  • Probabil nu au avut unde sa se mute si poate au mers si pe varianta ca se pot intelege cumva cu banca adica sa se mai reduca din rata asa cum vezi in unele tari din europa dar la noi bancile te dau afara ca pe un gunoi doar ca sa castige ei.

Adauga un comentariu