Sanatate

Experții trag un semnal de alarmă! Ce se întâmplă dacă adaugi prea multă sare în mâncare

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Experții trag un semnal de alarmă Ce se întâmplă dacă adaugi prea multă sare în mâncare
Consumul excesiv de sodiu este asociat cu o serie de probleme de sănătate

Adăugarea constantă de sare în mâncare crește semnificativ riscul de cancer de stomac, avertizează un studiu recent publicat în revista Gastric Cancer, scrie Mediafax.

Cercetarea, realizată pe parcursul a 10 ani pe un eșantion de peste 470.000 de persoane din Marea Britanie, a demonstrat că cei care declară că „adaugă întotdeauna” sare în mâncare prezintă un risc cu 41% mai mare de a dezvolta cancer de stomac în comparație cu cei care o fac „niciodată/rar”.

Deși studiul nu stabilește o cauzalitate directă între sodiu și cancerul gastric, experții recomandă limitarea aportului zilnic de sodiu la maxim 2.300 mg pentru adulți, ca parte a unui stil de viață sănătos, relatează The Focus.

Consumul excesiv de sodiu este asociat cu o serie de probleme de sănătate

Consumul excesiv de sodiu este asociat cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv creșterea tensiunii arteriale, riscul crescut de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. De asemenea, pofta exagerată de sare poate fi un indiciu al unor afecțiuni subiacente, precum stresul sau anxietatea.

Pe lângă consumul excesiv de sare, alte riscuri majore pentru cancerul gastric includ dieta săracă în legume și fructe proaspete, consumul frecvent de alimente afumate sau procesate, fumatul, consumul de alcool.

Spre deosebire de alte tipuri de cancer, cancerul gastric poate fi asimptomatic în stadiile incipiente. Simptomele pot apărea mai târziu și pot include durere abdominală, oboseală, pierdere neașteptată în greutate, greață și vărsături, pierderea poftei de mâncare.

Adauga un comentariu