Actualitate

Explozie puternică la un magazin din județul Prahova. Ministerul Sănătății a oferit detalii despre starea de sănătate a persoanelor rănite

Publicat: 29 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Explozie puternică la un magazin din județul Prahova. Ministerul Sănătății a oferit detalii despre starea de sănătate a persoanelor rănite
Patru persoane au fost rănite, miercuri seară, într-un magazin alimentar din comuna prahoveană Tomşani, după explozia unei butelii

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri seară, că cele patru persoane rănite în explozia de la un magazin din judeţul Prahova sunt internate în spital, conştiente şi cooperante. Pacienţii au arsuri de gradul 2 pe mâini şi pe faţă, pe o suprafaţă sub 15 la sută.

”Din informaţiile transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătăţii, în urma exploziei s-au înregistrat 4 victime cu vârste cuprinse între 25 şi 73 de ani. Toate cele 4 persoane sunt internate la Spitalul Judeţean Ploieşti, în secţia de chirurgie plastică”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că pacienţii sunt conştienţi şi cooperanţi.

”În urma evaluării medicale s-a constatat că au arsuri de gradul 2 pe mâini şi pe faţă, pe o suprafaţă mică, sub 15 la sută”, a mai transmis sursa citată.

Patru persoane au fost rănite, miercuri seară, într-un magazin alimentar din comuna prahoveană Tomşani, după explozia unei butelii.

Explozie la un magazin din judeţul Prahova. Cauza incidentului

O explozie puternică s-a produs, miercuri seara, într-un magazin alimentar din localitatea Tomșani, Prahova. Patru persoane au fost surprinse de deflagrație și au suferit arsuri.

Explozia a fost atât de puternică încât i-a scos din case pe oamenii care locuiesc în zonă. În acel moment, patru bărbați se aflau în magazin. Printre ei și proprietarul.

Se pare că jucau table când butelia cu ajutorul căreia încălzeau încăperea a explodat. Victimele, cu vârste cuprinse între 25 și 73 de ani, au suferit arsuri la față și mâini, însă starea lor este stabilă. Au fost duse la Spitalul Județean de urgeță Ploiești.

Locul deflagrației a fost împânzit de pompieri și polițiști, care încearcă să afle ce s-a întâmplat, dacă o improvizație la sistemul de racordare sau o defecțiune a buteliei a dus la explozie.

Traficul pe DN 1 B a fost afectat, s-a circulat cu dificultate, pentru că magazinul se află chiar pe marginea șoselei.

Adauga un comentariu