Razboi în Ucraina

Explozii în lanț în regiunea Lviv, urmate de atacuri în aproape toate regiunile Ucrainei. Rușii susțin că au distrus zeci de instalații militare – VIDEO

Publicat: 03 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Explozii în lanț în regiunea Lviv urmate de atacuri în aproape toate regiunile Ucrainei. Rușii susțin că au distrus zeci de instalații militare - VIDEO
Fumul poate fi văzut cum se ridică deasupra unor zone

Astăzi au avut loc mai multe explozii în Lviv, cel mai mare și cel mai important oraș din vestul Ucrainei. Potrivit locuitorilor din zonă, au fost auzite mai multe explozii. Înainte de acestea, în regiunea Lviv a fost declarată alarma post-incendiu, informează tsn.ua.

„Imediat după explozii, s-a luat curentul”, a declarat pentru TSN.ua Maria, o locuitoare din zonă.

Fumul poate fi văzut cum se ridică deasupra unor zone.

„Sunt explozii în Lviv. Toți stau în adăposturi”, a declarat primarul orașului, Andriy Sadovyi.

Rusia anunță operațiune de amploare împotriva armatei ucrainene

Astăzi, 3 mai, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, generalul-maior Igor Konașenkov, a anunțat că aviația operativ-tactică a forțelor ruse a atacat 39 de instalații militare din Ucraina. Alerte antiaeriene s-au auzit în această seară pe aproape întregul teritoriu al Ucrainei, împreună cu lovituri de rachetă în vestul țării, o zonă care este rar vizată de bombardamente, în ultimele două luni.

„Aviația operativ-tactică a Forțelor Aerospațiale ruse a lovit 39 de instalații militare din Ucraina. Printre acestea: două posturi de comandă și 36 de zone de concentrare a forțelor militare și a echipamentelor militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat Konashenkov, potrivit agenției ruse de stat Tass.

Armata rusă a distrus patru stații radar pentru detectarea țintelor aeriene

În plus, potrivit lui Konashenkov, în zonele localităților Krasny Liman, Kramatorsk și Kamyshevakha, au fost distruse patru stații radar pentru detectarea țintelor aeriene, șase depozite de muniții și de rachete și artilerie, precum și un radar de contra-baterie de fabricație americană.

De asemenea, în cursul zilei, avioanele rusești au distrus trei radare ucrainene de apărare antiaeriană S-300, complexul Tochka-U, sistemul de apărare antiaeriană OSA-AKM și trei MLRS Grad.

„În cursul zilei, rachete aeriene de înaltă precizie ale Forțelor Aerospațiale Ruse în zonele așezărilor Nikolaevka, Volcheyarovka și Lisichansk au distrus trei stații radar ucrainene pentru iluminarea și ghidarea sistemelor de rachete antiaeriene S-300, sistemul tactic de rachete Tochka-U, sistemul de rachete antiaeriene Osa-AKM și trei lansatoare multiple de rachete BM-21 Grad”, a declarat el.

11 posturi de comandă ale armatei ucrainene au fost neutralizate

În același timp, artileria Forțelor Armate ale Federației Ruse a neutralizat 11 posturi de comandă și 54 de poziții de tragere ale unităților de artilerie ucrainene, susțin rușii.

„Unitățile de artilerie au lovit 11 posturi de comandă, 54 de poziții de tragere ale unităților de artilerie ucrainene, două depozite de combustibil și lubrifianți, precum și 342 de puncte forte, zone de concentrare a forței și a echipamentelor militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Au fost eliminați până la 190 de naționaliști și 31 de unități de armament și echipamente militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat Konashenkov.

Adauga un comentariu