Eveniment-Social

Expoziția temporară „Gravura, atribut feminin” din Colecția de stampe a Muzeului de Artă Iași

Publicat: 02 nov. 2020
Muzeul de Arta
Muzeul de Arta

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la Palatul Culturii, în perioada 3 noiembrie – 6 decembrie 2020, expoziția temporară „Gravura, atribut feminin”, ce reunește lucrări din Colecția de stampe a Muzeului de Artă Iași.

Pe simeze sunt etalate 78 de lucrări semnate de 60 de artiste – majoritatea nume consacrate ale graficii românești – din diferite generații: Vanda Sachelarie-Vladimirescu, Maria Manolescu, Micaela Eleutheriade, Tia Peltz, Geta Brătescu, Ileana Micodin, Ala Jalea Popa, Ethel Lukats-Băiaș, Hortensia Masichievici-Mișu, Suzana Fântânariu-Baia, Anamaria Smigelschi, Atena-Elena Simionescu, Wanda Mihuleac etc. Demersul curatorial urmărește un dialog vizual și o relaționare a acestora și cu artiste din generațiile mai tinere, în curs de afirmare – ca nou mediu în care se conturează, an după an, noile tipuri conceptuale din gravura românească.

Expoziția temporară „Gravura, atribut feminin”, la Muzeul de Artă Iași

Expoziția poate fi vizitată, cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei, până pe 6 decembrie 2020, la Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Artă, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

Vernisajul online va avea loc marți, 3 noiembrie 2020, ora 13.00, pe pagina de Facebook a Palatului Culturii din Iași. Prezentarea va fi realizată de criticul de artă dr. Maria Bilașevschi și curatorul expoziției, muzeograf Mihail Voicu.

Adauga un comentariu