Eveniment-Social

Expoziție de pictură contemporană realizată de artiști români și britanici, la Iași

Publicat: 25 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Expoziție de pictură contemporană realizată de artiști români și britanici la Iași

Expoziție de pictură contemporană realizată de artiști români și britanici, la Iași! Organizatori sunt: Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași în parteneriat cu British Council, Institutul Cultural Român, School of Slavonic and East European Studies din cadrul University College London (UCL) și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”

Expoziție de pictură contemporană realizată de artiști români și britanici! Organizatori sunt Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu British Council. Totul alături de Institutul Cultural Român, School of Slavonic and East European Studies, din cadrul University College London (UCL) și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”. Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii, în perioada 1-31 martie 2020. Momentul este intitulat „Dincolo de alte orizonturi/ Beyond Other Horizons” și este realizat cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român. Vernisajul va avea loc marți, 3 martie, de la ora 18:00, invitat fiind Nigel Bellingham, directorul British Council România. Evenimentul va fi precedat, între orele 12:00 și 14:00, de un simpozion dedicat artei contemporane, organizat de British Council, în parteneriat cu Universitatea de Arte și se va desfășura în Sala „Voievozilor”, de la Palat.

Lucrări semnate de 40 de artiști britanici și 40 de artiști români

Inspirată de poemul „Mapesbury Road”, al lui Paul Celan, expoziția reunește pe simezele Muzeului de Artă din Iași lucrări semnate de 40 de artiști britanici și 40 de artiști români. Demersul expozițional este rezultatul întâlnirii dintre Peter Harrap – curator și artist, Anna McNay – scriitor și curator, respectiv Florin Ungureanu – artist și curator. Cei 80 de artiști vor purta publicul într-o călătorie prin principalele teme ale poemului lui Paul Celan: mersul, limbajul și alteritatea/suprarealismul.

Adauga un comentariu