Titlurile zilei

Fabrica de bani de la Primăria Iași. Șoferii au băgat o avere în conturile municipalității. Afacerea a explodat în plină pandemie COVID-19

Publicat: 28 dec. 2020
Parcarea de la Cinema
Primăria Iași a reușit să obțină 1,5 milioane de lei din parcometrele instalate în parcările publice, suma fiind uriașă, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia COVID-19

Primăria Iași a reușit să-și acopere integral o investiție derulată în parcările din municipiu. În perioada 2019-2020, municipalitatea a achiziționat mai multe parcometre, acestea fiind amplasate în mai multe zone publice din Iași. Chiar și în plină pandemie COVID-19, acestea s-au dovedit a fi extrem de profitabile. Cele mai căutate parcări publice au fost cele din zona centrală a municipiului Iași

Primăria Iași a achiziționat în ultimul an 18 parcometre noi, acestea fiind amplasate în mai multe zone publice din oraș. Municipalitatea a plătit 970 de mii de lei pe toate parcometrele respective, în oraș fiind instalate 16 bucăți. Pe parcusul lui 2019 au fost instalate 10 bucăți, iar anul acesta, alte 6 în oraș. În toată această perioadă, din automatele de parcare, Primăria Iași a beneficiat de 1,5 milioane de lei. Practic, municipalitatea și-a scos investiția și a rămas pe profit cu circa 10 mii de euro de pe urma automatelor respective.

Lista celor mai profitabile parcări administrate de Primăria Iași

Cele 1,5 milioane de lei încasate de Primăria Iași provin din parcările publice cu plată. Sunt încasări numerar și din plata cu cardul, fără a fi luate în calcul abonamentele plătite de șoferi. Conform municipalității, cea mai profitabilă parcare este cea de la Cinema „Victoria”, din Piața Unirii. Alte parcări ce au adus profit sunt cele 3 de la Hala Centrală sau cea de lângă Primăria Iași.

„Au fost instalate parcometre în zonele de la Cinema „Victoria”, la Hala Centrală, în parcarea de la Primăria Iași. Au mai fost instalate parcometre la Teatrul Național, dar și la Policlinica Mare, pecum și în alte zone din municipiu. De regulă, cele mai profitabile sunt cele din zona centrală. Primele au fost instalate în aprilie 2019″, a spus Marian Nistor, șeful Serviciului Administrare Parcări din cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu (DEP) Iași.

S-au modificat tarifele de parcare în municipiul Iași. Preț nou pentru un loc în parcările centrale

La începutul anului 2020, Primăria Iași a modificat prețurile în parcările publice cu plată din oraș. Astfel, în loc de 2 lei pe oră, un șofer a ajuns să plătească 5 lei pentru staționarea cu autoturismul. În calcul au fost luate 15 tarife, atât pentru autoturisme, cât și pentru microbuze sau autobuze. Noile tarife au fost supuse dezbaterii plenului Consiliului Local Iași și apoi avizate. Astfel, municipalitatea a reușit să-și crească veniturile de pe urma parcărilor publice și să renunțe treptat la oamenii care tăiau chitanțe conducătorilor auto.

Locuri de parcare în plină pandemie COVID-19. Licitații derulate de Primăria Iași

Într-o periodă marcată de pandemia COVID-19, Primăria Iași a derulat și alte licitații privind închirierea unor locuri de parcare. Direcția Exploatare Patrimoniu (DEP), direcție aflată în subordinea celor de la Primăria Iași, va scoate la închiriat noi locuri de parcare în cartierele din municipiu. Astăzi, 28 decembrie 2020, vor fi organizate 4 astfel de proceduri, ultimele pe anul în curs. Sunt vizate locuri de parcare în cartiere precum Păcurari, Nicolina, Tătărași sau CUG. Toate aceste proceduri vor fi organizate prin intermediul aplicației de telefonie mobilă WhatsApp. Municipalitatea a recurs la licitațiile prin telefon din cauza pandemiei COVID-19, care a impus unele restricții. În prima jumătate din acest an, DEP a încasat aproape un milion de euro din închirierea unor parcari în municipiul Iași.

Locuri de parcare închiriate de Primăria Iași pe 2020

Astăzi, 28 decembrie 2020, de la ora 10:00, va avea loc o licitație pentru închirierea a două locuri de parcare în strada Stejar, din cartierul Tătărași.

„În data de 28 decembrie 2020, ora 10:00, utilizând aplicația WhatsApp, va avea loc o primă licitație din aceasă zi. Este vorba despre licitația publică cu strigare pentru închirierea a 2 locuri de parcare cu numerele 4 și 5, ambele situate în parcarea de reședință din strada Stejar, nr.55. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile M1, L5 și T1”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Tot astăzi, 28 decembrie 2020, va avea loc o licitație pentru închirierea unui loc de parcare în municipiu. Este vorba despre locul cu nr. 12, situat în parcarea de reședință din strada Prof. Ion Inculeț, nr.8, cartierul CUG. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile 676, 677 și 678.

Ultimele licitații pe anul 2020 derulate de Primăria Iași. Câteva locuri de parcare sunt închiriate

Astăzi, 28 decembrie 2020, Primăria Iași va organiza o licitație pentru închirierea unui loc de parcare. Prin aplicația WhatsApp se va derula o procedură pentru închirierea locului cu nr. 8, situat în parcarea de reședință din Aleea Rozelor, nr. 2. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile D1, X2 și B9. Licitațiile derulate în sistem clasic de Primăria Iași au făcut ca bătaia pe un loc de parcare din oraș să fie una la sânge.
De asemenea, tot astăzi, 28 decembrie 2020, va avea loc o licitație legată de închirierea a 8 locuri de parcare în oraș. Vizate sunt locurile cu numerele 1, 2, 6, 7, 12, 13, 18 și 22, toate fiind situate în parcarea de reședință din strada Păcurari, nr.158. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile 589, 591 și 592.

Comentarii
Adauga un comentariu