Local

Femeie născută în urmă cu peste un secol, declarată moartă de judecători! Proces de toată pomina intentat de un nepot de-al ieșencei!

Publicat: 06 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeie născută în urmă cu peste un secol declarată moartă de judecători Proces de toată pomina intentat de un nepot de-al ieșencei

Magistrații au declarat moartea unei femei care s-a născut la începutul anului 1917. Instanța a admis, de fapt, cererea formulată de către nepotul acesteia. Bărbatul s-a regăsit în imposibilitatea de a-și intabula moștenirea, după ce femeia a fost înmormântată fără a fi emis un certificat de deces

O femeie care s-a născut în timpul Primului Război Mondial a fost declarată moartă de către judecători. Mai exact, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au admis cererea formulată de către un nepot de-al femeii, Ion P.

„Instanța admite cererea formulată de petent, în contradictoriu cu UAT comuna Costești, județul Iași, și, drept consecință, declară moartă pe data de 27 august 2004, la ora 24:00, pe numita V.S. Dispune comunicarea dispozitivului prezentei sentințe Serviciului de Stare Civilă din comuna Costești, pentru înregistrarea morții și pentru a se întocmi actul de deces al numitei V.S.”, au menționat recent judecătorii.

Înmormântată fără certificat de deces

În urmă cu mai bine de un an, Ion P. le-a cerut judecătorilor pășcăneni, în contradictoriu cu Unitatea Administrativ-Teritorială Costești, să declare moartea mătușii sale, care s-a născut la finele lunii ianuarie a anului 1917.

„Numita V.S., care a fost sora tatălui meu, a decedat pe data de 27 august 2004, însă a fost înhumată fără a mi se elibera un certificat de deces sau o adeverință de înhumare, eu fiind cel care m-am ocupat de înmormântare. Defuncta mi-a lăsat o serie de imobile, pe care le dețin, dar pentru care nu pot finaliza actele de proprietate, întrucât ea figurează ca fiind în viață, deoarece nu a fost eliberat certificatul de deces”, a declarat ieșeanul în fața instanței de judecată.

Bărbatul a menționat că a formulat și o plângere penală împotriva preotului care a oficiat ceremonia, dar că s-a dispus scoaterea acestuia de sub urmărire penală. Mai mult, bărbatul a susținut că a încercat obținerea pe cale administrativă a certificatului de deces, dar a fost refuzat.

Ce spun autoritățile din Costești?

De cealaltă parte, autoritățile locale din Costești au menționat că femeia a fost, într-adevăr, înmormântată fără emiterea certificatului de deces, întrucât, la data morții, medicul de familie era în concediu.

„Petentul, care s-a îngrijit de defunctă, a fost îndrumat către medicul de familie din altă comună, însă nu a mai mers la acesta. La întoarcerea din concediu, medicul a refuzat eliberarea certificatului constatator al decesului, în lipsa examinării cadavrului”, au spus reprezentanții Primăriei Costești.

Mai mult, polițiștii au efectuat verificări, din care a rezultat aceeași situație de fapt, la dosar fiind depuse planșe foto cu mormântul defunctei, precum și o declarație a unui vecin.

Adauga un comentariu