Sport

Fernando Alonso revine în Formula 1! Anunțul oficial făcut de Renault

Publicat: 09 iul. 2020
Fernando Alonso va reveni în Formula 1, în sezonul 2021, alături de echipa Renault!
Fernando Alonso revine în Formula 1 la Renault

Fernando Alonso va reveni în Formula 1, în sezonul 2021, alături de Renault! Pentru spaniol va fi cea de-a treia perioadă petrecută alături de constructorul francez. Împreună au câștigat două titluri mondiale, în 2005 și 2006

Fernando Alonso va reveni în Formula 1, în sezonul 2021, alături de Renault!
Anunțul oficial a fost făcut de noua echipă a spaniolului, pe care a mai reprezentat-o în intervalele 2003-2006 și 2008-2009.
Pentru spaniol va fi cea de-a treia perioadă petrecută alături de constructorul francez. Împreună au câștigat două titluri mondiale, în 2005 și 2006. A doua perioadă a fost cea dintre 2008 si 2009, când s-a întors după un singur sezon petrecut alături de McLaren Mercedes.

Fernando Alonso revine în Formula 1, la Renault

Noua înțelegere a fost facilitată de Flavio Briatore, vechiul său prieten. Briatore a primit acceptul pentru negocierea unui contract pe doi ani chiar din partea noului președinte Renault, Luca de Meo.
Potrivit declarațiilor lui Flavio Briatore, mutarea este gândita pentru a da un impuls echipei și a o face competitivă.

„Renault este familia mea, unde am cele mai frumoase amintiri din Formula 1, după cele două titluri mondiale câștigate. Este o mare mândrie și o mare emoție să mă întorc la echipa care mi-a dat șansa să-mi încep cariera și care, acum, îmi oferă oportunitatea de a reveni la cel mai înalt nivel.
Principiile și ambițiile mele sunt în concordanță cu proiectul echipei. Progresul lor din această iarnă oferă credibilitate față de obiectivele stabilite pentru sezonul 2022.
Voi împărtăși întreaga mea experiență de pe circuit cu toată lumea, de la ingineri, până la mecanici și colegi. Echipa vrea și are puterea de a reveni pe podium, așa cum îmi doresc și eu”, a spus Fernando Alonso, după revenirea la Renault.

Fernando Alonso, care va împlini 39 de ani la finalul acestei luni, a pilotat ultima dată în sezonul 2018, pentru McLaren.
Următoarea etapă din Formula 1, Marele Premiu al Styriei, se va desfășura în acest weekend, pe circuitul Red Bull Ring si va fi în direct pe canalele Digi Sport.

„Am văzut că lumea a deschis ochii!” Lewis Hamilton e încă măcinat de moartea lui George Floyd

Campionul mondial en titre din Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, a anunțat formarea unei Comisii care să analizeze și să creeze condițiile necesare angajării unui număr mai mare de tineri de culoare în zona sporturilor cu motor, scrie Reuters.
Hamilton (35 ani), de șase ori campion mondial, a declarat că a lucrat împreună cu Academia Regală de Ingineri de la Londra, punând la punct un parteneriat în domeniul cercetării. Comisia va analiza cum ar putea sporturile cu motor să fie mai larg deschise, mai ofertante, către tinerii de culoare care se specializează în inginerie sau în domenii tehnice.

„Nu este suficient să mă dau pe mine ca exemplu sau pe cei câțiva oameni de culoare care activează în domeniu (…) Să câștigi campionate mondiale este minunat, dar eu vreau să fiu ținut minte pentru eforturile mele de a crea, prin educație, o societate în care să nu mai existe inechități”, a spus Hamilton.

În contextul mișcărilor antirasiste din SUA, Lewis Hamilton afirma săptămâna trecută că protestele sunt „doar începutul” și că trebuie făcute în continuare foarte multe lucruri în această direcție.

Lewis Hamilton: „Rămân foarte multe lucruri de făcut”

„În ultimele săptămâni am văzut că lumea a deschis ochii în ceea ce privește realitatea privind fenomenul rasial de astăzi. Rămân în continuare foarte multe lucruri de făcut, dar apreciez pașii pozitivi care au fost făcuți până acum”, a scris Hamilton (35 ani) pe conturile sale din rețelele sociale.

Britanicul s-a pronunțat mereu de-a lungul timpului, în comentarii și declarații, împotriva rasismului, dar după uciderea afro-americanului George Floyd la Minneapolis (SUA) de un polițist alb, el și-a întețit criticile în această direcție.
În context, Lewis Hamilton a apreciat faptul că polițiștii care acționează cu brutalitate sunt trași la răspundere și trebuie să dea socoteală în fața justiției, că legile au fost schimbate și că tot mai mulți oameni din întreaga lume se pronunță împotriva practicilor rasiste.
La începutul lunii, el și-a exprimat susținerea și față de protestatarii de la Bristol care au dărâmat o statuie a unui negustor de sclavi.

„Le solicităm oficialilor guvernamentali din întreaga lume să facă aceste schimbări și să îndepărteze statuile care-i reprezintă pe niște rasiști, așa cum a fost la Bristol. Statuia bărbatului respectiv ar trebui să rămână în râu, la fel ca cei 20 de mii de africani care au murit în timp ce erau cărați spre Europa de negustorii de sclavi”, spunea atunci Hamilton.

Adauga un comentariu