Prima pagină » Titlurile zilei » Bebelușul unui deputat, găsită fără suflare într-un hotel din centrul Iașului! Părinții sunt în stare de șoc. Polițiștii efectuează cercetări. Moartea copilei s-ar fi produs prin sufocare! – FOTO

Bebelușul unui deputat, găsită fără suflare într-un hotel din centrul Iașului! Părinții sunt în stare de șoc. Polițiștii efectuează cercetări. Moartea copilei s-ar fi produs prin sufocare! – FOTO

17 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Fetița unui politician și-a pierdut viața la Iași, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Micuța era fiica unui deputat din Republica Moldova. Din câte se pare, copilul ar fi fost sufocat în timpul somnului, din greșeală, de către mama acestuia. Anchetatorii ieșeni au deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă

Dramă imensă, în familia unui deputat din Republica Moldova! Ieri-dimineață, un telefon la numărul unic de urgență 112 a pus în alertă autoritățile ieșene cu privire la faptul că o femeie din Republica Moldova și-ar fi sufocat din greșeală bebelușul în vârstă de șase luni.

„În jurul orei 5:00, am fost sesizați cu privire la faptul că un copil de șase luni a fost găsit decedat în camera unui imobil, din municipiul Iași. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, întrucât echipajul medical de intervenție a declarat decesul. În cauză a fost întocmit un dosar penal și s-a dispus efectuarea unei necropsii medico-legale, pentru stabilirea circumstanțelor decesului. Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

La rândul lor, anchetatorii au confirmat faptul că au demarat cercetările.

„A fost înregistrat un dosar pentru moarte suspectă, urmând a fi continuate cercetările de către secția de poliție competentă teritorial, sub coordonarea Parchetului”, a menționat ieri Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Filmul tragediei

În urmă cu două zile, deputatul moldovean Angel Agache, în vârstă de 44 de ani, a venit la Iași împreună cu soția sa, Elena (35 de ani), și copilul lor, în vârstă de numai șase luni. Aceștia s-au cazat la Hotelul Internațional. În noaptea de sâmbătă spre duminică, soții Anghel s-au culcat alături de bebeluș, numai că, în jurul orei 4:30, aceștia au sesizat faptul că micuța nu mai respiră. Îngroziți că micuța nu are suflu, au anunțat de urgență Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Iași.

„La ora 4:40, am primit un mesaj prin 112, de la Hotel Internațional, de la un bărbat din Republica Moldova, că fiica lor, în vârstă de șase luni, nu mai respiră și e rece. La fața locului a fost trimisă o ambulanță cu medic de la SAJ, care a constatat decesul, copilul fiind în stop cardio-respirator, cu rigiditate și lividități”, au menționat ieri reprezentanții SAJ Iași.

Conform unor surse din anchetă, bebelușul ar fi decedat după ce ar fi fost sufocat din greșeală, în timpul nopții, de mama acestuia. Tragicul incident s-ar fi produs în timp ce toți trei dormeau.

Cine este deputatul moldovean

Angel Agache este tatăl bebelușului ucis din greșeală ieri-dimineață, fiind politician în Republica Moldova și membru al PLDM. Bărbatul s-a născut în localitatea Telenești, din Republica Moldova. El este căsătorit cu Elena Agache (fostă Becciev).

Pe lângă faptul că este politician, la bază, Angel Agache este de profesie economist și jurist. Acesta este deputat în Parlamentul moldovean din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, fiind membru al Comisiei juridice, numiri și imunități. El a făcut parte din Alianța pentru Integrare Europeană (2009-2013) și Coaliția Pro-Europeană (2013 – prezent).

Pe data de 11 noiembrie 2011, Angel Agache s-a căsătorit cu Elena Becciev, fiica directorului de atunci de la întreprinderea municipală Apă-Canal Chișinău, Constantin Becciev. Nunta a avut loc într-o sală luxoasă de la Moldexpo, iar cununia – la Catedrala Mitropolitană din Chișinău. Nașul de cununie al celor doi este Vasile Drăgan, un milionar în euro, care controlează circa 20 la sută din piața vinurilor spumante din Rusia. Conform informațiilor deținute, pe lângă micuța care a decedat în urmă cu două nopți, cei doi soți mai au un fiu. Contactat telefonic, deputatul Angel Agache a refuzat să facă vreun comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *