Economic Local

Finanțele ieșene cheltuie 1,2 milioane de euro pe serviciile de pază! Contractul este dorit de 13 firme

Publicat: 03 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Finanțele ieșene cheltuie 12 milioane de euro pe serviciile de pază Contractul este dorit de 13 firme
Sediul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași

Fiscul ieșean a demarat o licitație pentru achiziția serviciilor de pază. Contractul se va desfășura printr-un acord-cadru ce se va finaliza în luna octombrie a anului 2022. Contractul de acum doi ani a fost semnat cu o firmă din București

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) finalizează o licitație privind achiziția serviciilor de pază, ajungându-se la etapa de deliberare. Procedura a fost organizată pe data de 22.10.2020, valoarea estimată fiind de 5.935.408 lei, fără TVA, aproximativ 1.200.000 euro. La licitație au fost depuse 13 oferte din partea Unity Gurad SRL, Ciclops Security SRL, Integra Guard SRL, Fort Security SRL, S.M.B. SRL, Sigma Security Group SRL, Sheriff Guard Protection SRL, Axis Security SRL, Romold Security SRL, Anubis Security SRL, Real Protection Guard SRL, asocierea Tetra Sistems Guard SRL – Ares Guard SRL și asocierea Protect NPG Intervenții – Protect NPG Paza SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Contractul prevede un acord-cadru ce se va desfășura în perioada 01.11.2020 – 31.10.2022. Ofertantul câștigător trebuie să pună la dispoziție și o asigurare civilă de 1,5 milioane de euro.

Serviciile de pază vor fi asigurate la sediile tuturor Administrațiilor din subordine

Conform caietului de sarcini, serviciile de pază vor fi asigurate la administrațiile din Iași, Bacău, Vaslui, Suceava, Neamț și Botoșani.

„Serviciul de pază se adresează în special obiectivelor care, datorită specificului de activitate, necesită supravegherea spațiului exterior și interior al amplasamentului. Paza va fi asigurată de către societăți specializate în serviciul de pază și protecție. Acestea trebuie să fie constituite și să funcționeze potrivit legislației în vigoare, având ca obiect de activitate paza obiectivelor, bunurilor sau valorilor, în condiții de maximă siguranță a acestora. Achizitorul împreună cu ofertantul câștigător vor forma o comisie mixtă formată din membrii numiți atât de achizitor, cât și de prestator, care va inventaria toate bunurile din obiectivele păzite în vederea evitării sustragerilor, furturilor de bunuri”, se arată în caietul de sarcini.

Agenții de pază trebuie să respecte o serie de condiții impuse de autoritatea contractantă

Agenții de pază trebuie să fie dotați cu uniformă, baston de cauciuc sau tonfă, pulverizator de substanțe lacrimogene, fluier, lanternă și telefon mobil.

„Obligațiile agenților de pază: la intrarea în serviciu controlează și verifică integritatea spațiilor și amenajărilor pentru păstrarea în deplină siguranță a bunurilor din dotare, a documentelor și a altor valori materiale, să cunoască locurile și punctele vulnerabile din perimetrul obiectivului pentru a preveni producerea oricăror fapte de natură să producă prejudicii unității păzite, să păzească obiectivul, bunurile și valorile nominalizate în planul de pază și să asigure integritatea acestora, să permită accesul în obiectiv numai în conformitate cu prevederile legale și cu dispozițiile interne”, este lista prezentă în documentația procedurii.

Adauga un comentariu