Economic Local

Finanțele ieșene s-au pus pe inamicul numărul 1 al fostului primar! Omul de afaceri: „Sunt alții care au milioane de euro…”

Publicat: 29 nov. 2019

Unul dintre cei mai aprigi combatanți ai fostul primar Gheorghe Nichita este căutat de Finanțele ieșene. Sorin Bălănescu riscă să rămână fără autoturismul Mitsubishi Pajero, fabricat în 2004. Fiscul organizează o licitație pentru recuperarea unui debit înregistrat de societatea Limasor SRL, unde Bălănescu este acționar. Procedura este programată pentru data de 12 decembrie. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 11.000 lei. În cazul în care licitația nu va fi adjudecată, prețul de pornire va fi diminuat cu 25 la sută, iar la următoarea încercare cu 50 la sută față de prețul inițial. Contactat de reporterii BZI, Bălănescu a precizat că abia așteaptă să scape de mașină.

„Nu am nimic împotrivă, nu au decât să o ia. Au stat pe capul meu pentru 5.000 de lei, am spus că nu am acum. Dacă Finanțele cu asta se ocupă… Sunt alții care au milioane de euro. Mașina este veche, de aproape 20 de ani. Motorul este stricat, stă pe dreapta de ceva timp”, a spus Bălănescu.

Garanție de 10 la sută

Participanții la licitație trebuie să plătească și o garanție.

„Cei interesați în cumpărarea bunurilor sunt invitați să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop și până la acel termen să prezinte oferte de cumpărare. Pentru participarea la licitație ofertanții depun, cu cel puțin o zi înainte de data licitației, următoarele documente: oferta de cumpărare, dovada plății taxei de participare sau a constituirii garanției sub forma scrisorii de garanție, reprezentând 10 la sută din prețul de pornire a licitației”, se arată în anunțul Finanțelor.

Sorin Bălănescu este cunoscut opiniei publice pentru protestele organizate față de fostul primar Gheorghe Nichita, ocazie cu care îl acuza de corupție. Nu de puține ori a fost luat pe sus de polițiștii locali și încătușat. La începutul acestui an, Bălănescu a făcut o investiție majoră. A cumpărat activele fostei fabrici Alfincool, cu aproape 1 milion de euro. Vânzarea a fost realizată în urma organizării unei licitații.loading...

Adauga un comentariu