Economic Local

Firmele din Iași, din domeniul agricol, au depus cereri în subprogramul IMM Invest. Au solicitat ajutoarele financiare pentru a acoperi pierderile provocate de pandemia COVID-19

Publicat: 25 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Firmele din Iași din domeniul agricol au depus cereri în subprogramul IMM Invest. Au solicitat ajutoarele financiare pentru a acoperi pierderile provocate de pandemia COVID-19
Fermierii din Iași mai pot obține banii acordați în Agro IMM Invest, subprogramul dedicat sectorului agricol, prin intermediul căruia agricultorii pot să acopere pierderile provocate de pandemia COVID-19. Până în prezent au fost depuse 114 cereri, iar perioada de depunere se încheie la data de 31 decembrie 2021

Firmele din Iași au depus 114 cereri în subprogramul IMM Invest, unde au solicitat ajutoare financiare pentru a acoperi pierderile din anul precedent. Plafoanele schemei de ajutor de stat au fost majorate de la 800.000 euro la 1,8 milioane de euro, pentru fiecare întreprindere

Interesul fermierilor din Iași pentru subprogramul Agro IMM Invest este în continuare unul mare. Agricultorii din județ au depus 114 cereri la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Suma maximă ce poate fi accesată de fermieri a fost mărită de la 800.000 de euro la 1,8 milioane de euro. Pentru anul 2021, programul IMM Invest are un plafon de garantare de 15 miliarde lei, din care 1 miliard este rezervat subprogramulului Agro IMM Invest.

Valoarea maximă cumulată a finanțărilor garantate de stat care poate fi acordată unui beneficiar în IMM Invest și Agro IMM Invest este de 10.000.000 de lei pentru creditele de investiții și de 5.000.000 lei pentru creditele/liniile de credit pentru finanțarea capitalului de lucru. Firmele din domeniul agricol care vor să obțină ajutoare financiare pentru pierderile provocate de pandemia COVID-19 mai pot depune solicitările până în luna decembrie 2021.

Ieșenii cu profesii liberale, fermierii, întreprinderile mici pot depune cererile în programul IMM Invest

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a semnat actele adiționale la convențiile de garantare cu băncile partenere în programul IMM Invest, listă publicată pe site-ul instituției. Platforma pe care întreprinzătorii se pot înscrie pentru a accesa fondurile în subprogramul Agro IMM Invest este https://www.imminvest.ro/.

De asemenea, antreprenorii din Iași pot solicita de la specialiștii instituției informații despre cererile depuse accesând site-ul FNGCIMM, în aplicația https://www.fngcimm.ro/informatii-solicitari-garantii-imm. Un alt program derulat de Fondul de Garantare, care are succes la Iași, este IMM Invest. Antreprenorii din Iași care au avut pierderi financiare din cauza pandemiei COVID-19 au reușit să își salveze afacerile cu ajutorul banilor accesați în cadrul acestui program. Cei mai mulți bani au fost accesați în anul 2020 de patronii firmelor din domeniul construcțiilor, transporturilor și serviciilor. Primul ieșean care a obținut banii în cadrul acestui program a fost Romică Scripcariu.

Companiile din județ au obținut ajutoare în valoare de 32 de milioane de lei în Programul IMM Invest

Firmele din Iași au depus cereri de finanțare pentru Programul IMM Invest în valoare de peste 80 de milioane de euro, în acest an. Din cele 95 de solicitări depuse până în prezent de beneficiarii din Iași au fost aprobate de FNGCIMM un număr de 45 de dosare care au o valoare de 32 de milioane de lei, din care 27 de milioane de lei reprezintă valoarea garanției Fondului. Doar două dosare din Iași au fost respinse, iar restul cererilor sunt analizate de specialiștii băncilor și ai FNGCIMM.

Ieșenii cu afaceri în domeniile construcții, comerț cu ridicata și amănuntul sau HoReCa și industria prelucrătoare au depus cele mai multe cereri în Programul IMM Invest. Sesiunea de înscriere în aplicația programului a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2021. De asemenea, plafoanele schemei de ajutor de stat cresc de la 800.000 de euro la 1.800.000 de euro, pentru fiecare firmă.

Adauga un comentariu