Titlurile zilei

Flagrant la Simigeria „Petru” din Iași! Clienții acuză că au primit produse expirate, ce conțineau și maioneză. Patronul Dragoș Mancaș: „Nu am argumente” – FOTO

Publicat: 23 sept. 2021
Dragoș Mancaș, patronul simigeriei
Un client a cumpărat produse expirate de la Simigeria "Petru" din Copou

Un client de la Simigeria „Petru” din Iași aduce acuzații grave. A cumpărat preparate expirate, dar angajații s-au arătat indiferenți și l-au invitat să facă reclamații. Dragoș Mancaș, patronul afacerii de 6 milioane de euro, spune că nu se aștepta să se petreacă acest incident

Simigeria „Petru” din Iași, mai precis din zona Copou, vizavi de Universitatea „Al.I. Cuza”, a fost implicată într-un incident care a provocat revolta clienților. Totul a început într-o vineri, pe data de 17.09.2021. Atunci, un ieșean aflat la serviciu într-o instituție din zonă a rugat un coleg să-i cumpere un meniu de la Simigeria „Petru”, adică o porție de Bagel Crispy, ce conține piept de pui, sos maioneză, salată coleslaw, susan și chiflă. Bărbatul a constatat cu stupoare că preparatul era alterat.

„S-a întâmplat în vinerea respectivă, la ora 13:20. Mi-am dat seama că sandvișul era stricat. M-am uitat și am văzut că era expirat de pe data de 15 septembrie. Am aruncat la coș, dar după aia m-am gândit să mă duc să arăt celor de la «Petru». M-am dus să atenționez personalul, am stat la rând și am observat că un client a cumpărat doi Bagel. L-am rugat să-mi arate și am observat că și în cazul lui produsul era expirat. Am spus vânzătorului, a constatat și a vrut să-mi dea banii înapoi. Eu nu voiam banii înapoi ci să-mi dea un produs corect. A venit cu alți 5 Bagel, din care trei erau expirați, iar doi nu aveau data expirării vizibilă. Cât am stat acolo, a spus că șefa lor nu-i lasă să-i arunce”, a povestit Claudiu Roman.

Angajații l-au trimis să facă reclamații la Protecția Consumatorului

Văzând că insistă ca lotul expirat să fie scos de la vânzare, angajații simigeriei l-au direcționat pe client la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași. După ce depune reclamația, Claudiu Roman se întoarce la Simigeria „Petru”, ca să verifice dacă mai există produse expirate la vânzare. În acel moment a izbucnit.

„Le-am spus că de aici mănâncă și adulții, dar și copii. Nu este normal să fii indiferent. După vreo 20 de minute m-am întors și i-am întrebat dacă au rezolvat. Ei au spus că da. Atunci, am cerut trei Bagel, dar i-am spus să nu bată în casă. Când verific, observ că nu mai aveau etichete, ci un abțibild pe care era scris de mână că expiră pe data de 18 septembrie. Le-am aruncat în magazin și le-am spus că sunt luat de prost. Intervine o șefă de acolo care îmi spune să fac reclamați după ce fac toxiinfecție și ajung la spital”, a mai spus bărbatul.

De precizat că Simigeria „Petru” funcționează prin intermediul societății Brio Group SRL, care monitorizează și rețeaua Dopo Poco. La un moment dat, afacerea a fost controlată și de inspectorii de la antifraudă.

Patronul Dragoș Mancaș: „Sunt total surprins”

Contactat telefonic, patronul simigeriei nu a negat acuzațiile, dar a subliniat că nu este o practică a firmei.

„Sunt total surprins. Dacă ar fi o practică, am fi avut zeci de reclamații de la consumatori. Nu am argumente, dacă ne-a scăpat… Dacă au încercat să mușamalizeze… Când apar probleme, încercăm să le remediem. E afacerea noastră, aveam aproape 120 de puncte de lucru. E posibil să fie o scăpare. De obicei, clienții noștri fac sesizări pe site-ul nostru, moment în care noi luăm toate măsurile. Voi vorbi la punctul de lucru din Copou”, a declarat Dragoș Mancaș.

Conform datelor financiare, societatea Brio Group SRL a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 31,9 milioane lei, aproape 6 milioane de euro, profit de 4,5 milioane lei, aproape 1 milion de euro, datorii de 16,4 milioane lei, cu un număr de 302 angajați. Rețeaua Petru – Dopo Poco a fost implicată în alt scandal, după ce punctul de lucru din Copou a fost debranșat de la rețeaua de alimentare cu apă.

Comentarii
 • Trebuie făcută o analiză chimică serioasă a covrigilor produși de această firmă. După răcirea lor se fac gumă iar răspunsul lor la mestecat este tot gumă. Digerarea lor în stomac este foarte grea cu senzație de efort abdominal prelungit. Sigur ceva este în neregulă în compoziția lor.

 • Nu am mai consumat de mulți ani de la produse de la Petru, deoarece am constatat că unele dintre produsele lor sunt de calitate îndoielnică, igiena nu există, iar înșelarea clienților pe față chiar este ceva banal.
  Banii mei, alegerea mea!
  Urez faliment cat mai rapid acestor modele de înșelat consumatorii!

 • In piata alexandru se vand la toate tarabele oua de avicola se impart dimineata la toate speculantele si se vand drept oua de tara atentie nici macar verificate sau stampilate cu acordu celor de la conducerea pietei , piata e plina de colorati speculanti si bisnitari ,militia e mana in mana cu ei,primaru nu aude si nu vede decat afacerile lui cu vile si terenuri

 • Toata piata Alexandru e plina detagani jegosi si samsari ce inseala penionarii amarati la cantar ,nu au acte legale pe marfa ,inseala taranii le iau marfa si o revand inzecit ulterior cu acceptul conducerii pietei

 • Atatea probleme in tara, si voi pierdeti timpul cu toate banalităţile. A mancat, n-a mancat, a cumparat, n-a cumparat. Traficul din cug e paralizat, copiii stau cu botnita la scoala, voi pierdeti timpul cu prostii.

 • Nu e nici o ”scapare” !, este un mod de viata obisnuit prin toate restaurantele si fast fudurile si in general in tot lantul alimentar !, cumnatamea a fost acum vreo 20 de ani in urma angajata la o carmangerie din piata Nicolina unde trebuia sa spele toate salamurile expirate , carnatii si toata marfa care exirase si sa le re eticheteze din nou ca si cum au fost produse ieri

 • Ati observat ce miros urat are hartia ambalajului de la Petru? Din aceasta cauza nu cumpar, zici ca ambalajul e din hartie igienica folosita si neprocesata!

 • PETRU si numai PETRU vezi in tot orasul de parca altceva nu mai poate exista. Sunt produse scumpe, nu sunt de calitate au un miros insuportabil, nu se stie in ce containere mizerabile sint pastrate, nu se respecta igiena, personalul fara masca iti da un produs neambalat si vorbeste cu clientul . Nu trebuie cumparate. DSP si Protectia Consumatorului sa fac un control amanuntit la tot lantul de tonete PETRU.

 • Și la simigeria din tatarasi de pe esplanada se întâmplă la fel. Feliile de pizza contin aproape numai aluat mozarella are gust a brânză iute de veche ce e și tot asa

 • Nici Protectia Consumatorului nu isi mai face treaba… Am avut un incident asemanator cu produsele Kosarom, am facut sesizare la OPC si la conducerea Kosarom si nu s-a luat nici o masura…. In plus peste cativa ani s-a repetat situatia….Am renuntat definitiv sa cumpar produse Kosarom. Asta e singura metoda: sa se renunte a se consuma produse de la firmele care nu sunt serioase.

 • Jegosii au monopolizat aproape piata, si si-au batut joc efectiv de tot. Pe esplanada Oancea, de exemplu, era un Stefanel, care avea produse si preturi foarte ok. Au venit Petru si efectiv e o mare bataie de joc ca si pret/calitate. Mai bine ma apuc sa imi fac singur covrigi acasa…

 • In toate pietele din Iasi se vinde carne veche expirata oua de avicola de la 60 de bani se vand ca oua de tara cu un leu ,controlu din piete este la fel de corupt ca speculantii din piete ,se vinde orce rahat drept produs bun pt ca nimeni nu mai este verificat nici la calitate nici la garantie nici la acte la nimic ,in iasi e un babilon incepand cu vita de primar care fura si fura incontinuu …pana cand ???

 • In piata alexandru si azi se vindea oua de avicola drept oua de tara ,lapte amestecat cu apa ,carne recongelata fara provenienta etc etc speculantii si bisnatarii la datorie pregatiti sa insele pensionarii din alexandru si la pret si la calitate si la cantar ,politia din piete doarme fara nici un deranj , mastile lipsa ,curatenie lipsa ,organele de control lipsa ….primaru ca de obicei fura..

Adauga un comentariu