Economic Local

Florin Bărhălescu, fondator Iași City Tour: „Este foarte greu să vinzi România luxoasă, pentru că sunt puține hoteluri de cinci stele” – VIDEO

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Bărhălescu fondator Iași City Tour Este foarte greu să vinzi România luxoasă pentru că sunt puține hoteluri de cinci stele - VIDEO
Ieșenii vor să plece în vacanță în Egipt și anul acesta

Florin Bărhălescu, fondator Iași City Tour, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre cariera de 30 de ani în turism, care sunt destinațiile anului 2024, de ce aleg turiștii străini România, dar și de ce vizitează Iașul. Florin Bărhălescu mai spune că România este o sursă inepuizabilă pentru orice turist. Interviul poate fi urmărit AICI:

Florin Bărhălescu, fondator Iași City Tour, spune că România este o destinație preferată de turiștii străini.

„Este un stat cosmopolit pentru că sunt foarte mulți, noi le spunem venetici, care au găsit în România o țară. Aici ne gândim, în primul rând, la armeni. Sfânta Maria Armenească s-a presupus mult timp că este prima atestare a Iașului. Vă dați seama, vorbim de o biserică armenească la Iași. România, pentru străini, în principiu, creionăm la 4 stele. Deci e o destinație de 4 stele. Încercăm să completăm prin ceea ce ne oferă natura. Căutăm siturile UNESCO, traseele deosebite, cum este Transfăgărășan. Este foarte greu să vinzi România luxoasă pentru că sunt puține hoteluri de 5 stele. Cu alte cuvinte, să faci un traseu de 5 stele e destul de dificil. Avem o locație în Deltă, un boutique hotel la Iași, la Brașov, la București. Până și distanțele dintre ele sunt destul de mari”, susține Florin Bărhălescu.

Florin Bărhălescu, fondator Iași City Tour: „România este o destinație de cinci stele”

În continuare, Egiptul este o destinație aleasă de turiștii români.

„Pentru Egipt, când îți alegi locul unde mergi pentru plajă, trebuie să fii atent ce plajă ai, pentru că problema nu apare la plajă cu nisip, ci la intrarea în apă. E preferabil să ai acei papucei, astfel încât să nu te rănești, să nu te piște vreun arici de mare. În loc să te bucuri de vacanță, stai să îți rezolvi problemele de sănătate”, mai spune Florin Bărhălescu.

Alin Cervatiuc, investitor din Iași, agent imobiliar și pasionat de călătorii, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre investițiile din domeniul imobiliar din Hurghada, Egipt. Tânărul a achiziționat deja 4 apartamente în această țară, ce vor fi introduse în circuitul turistic. Explică de ce a făcut investiția, cât a costat, la ce să fie atenți cei care vor să aloce bani în acest sector, dar și ce profit pot obține. Discuția poate fi urmărită AICI:

Ieșenii care devin agenți de turism trec prin niște etape profesionale

Le recomandă câteva sfaturi celor ce vor să devină specialiști în turism.

„Îți trebuie multă experiență ca să fii un agent de top. Practic, în 2-3 ani, poți să spui doar că ești ucenic, ești la început de drum, pentru că trebuie să vezi zona către care te duci. În general, se începe cu România, cu litoralul românesc, ca grupe de vârstă, cu seniorii sau familii cu copii, de aici mergi mai departe către zonele de litoral, Grecia, Turcia, și mai departe, către Spania, Portugalia. După aceea, circuitele culturale și așa mai departe”, mai spune Florin Bărhălescu, fondator Iași City Tour.

Un alt episod de #PodcastBZI este cel cu Claudiu Ivașcu, peisagist, fondator Belle Jardin. Vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre meseria de peisagist, cum a evoluat acest domeniu în ultimii 20 ani. Specialistul oferă sfaturi despre cum poți amenaja balconul cu un buget de 500 de euro, dar și cum pot fi îngrijite anumite specii de plante. În continuare, clienții care locuiesc la case vor grădini spectaculoase, ce costă de la câteva mii la zeci de mii de euro. Interviul poate fi urmărit AICI:

Pe lângă cel cu Florin Bărhălescu, fondator Iași City Tour, pe YouTube, la secțiunea PodcastBZI, sunt postate peste 100 de interviuri cu oameni de afaceri, specialiști din diverse domenii, producători.

Adauga un comentariu