National

Florin Cîțu continuă tradiția liberală de la Ministerul Finanțelor. Acesta a împrumutat astăzi o sumă colosală

Publicat: 15 iul. 2021
Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României

Ministerul Finanţelor (MF), condus acum de premierul Florin Cîțu, a împrumutat, joi, 590 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 59 de luni, la un randament mediu de 3,05% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 703 milioane de lei.

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iulie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,8 miliarde de lei, din care 1,7 miliarde de lei prin trei emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 3,1 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat. La acestea se poate adăuga suma de 465 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma totală, de 5,265 miliarde lei, este cu 140 milioane de lei peste cea programată în iunie 2021 (5,125 miliarde lei) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Comentarii
  • Doar nu-i da el inapoi.Indatoreaza tara pentru interesul unor netrebnici.Face ce vrea ,monitorizat indeaproape de inspectorul de fizica.

  • Așa nu mai măresc pensiile cf legii depășind deficitul. Ar trebui de acum sa plece urgent. Oare mai scăpăm de ăștia? Singura soluție o adevarata “Revoluție”!👋👋👋In toate domeniile cu oameni patrioți și competenti!

Adauga un comentariu