National

Florin Cîțu, despre carantina de noapte: „În acest moment nu putem vorbi despre relaxarea măsurilor din timpul nopții”

Publicat: 26 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu despre carantina de noapte În acest moment nu putem vorbi despre relaxarea măsurilor din timpul nopții
Premierul Florin Cîțu

Luni, 26 aprilie, premierul Florin Cîțu a anunțat că, momentan, nu se gândește la o relaxare a restricțiilor pe timp de noapte. Acesta a precizat că schimbări în ceea ce privește măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus se vor produce doar în funcție de evoluția campaniei de vaccinare.

Prim-ministrul nu a dorit să vorbească despre renunțarea la restricții sau despre relaxarea măsurilor impuse pe parcursul nopții. „Nu ne gândim la așa ceva acum”, a subliniat acesta, care a adăugat că orice măsură va fi luată în funcție decum va evolua campaniei de vaccinare.

„Avem un obiectiv important, la 1 iunie să avem cinci milioane de persoane vaccinate. Dacă vrem în vacanțe, la concerte, la plajă trebuie să ne vaccinăm. În acest moment nu putem vorbi despre relaxarea măsurilor din timpul nopții”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a făcut aceste declarații la finalul ședinței coaliției de guvernare pe tema proiectelor PNNR.

Florin Cîțu: „Vaccinurile salvează sănătatea şi viaţa oamenilor!”

La finalul săptămânii trecute, prim-ministrul României a transmis faptul că vaccinarea împotriva noului coronavirus şi nu numai este un drept, dar şi o responsabilitate. Acesta a subliniat că Executivul României este alături de UNICEF în Săptămâna Mondială a Imunizării, sărbătorită la sfârşitul lunii aprilie.

„Vaccinurile salvează sănătatea şi viaţa oamenilor! Au fost şi rămân singură cale pentru omenire de a se proteja de boli mortale, precum poliomielita sau variolă. Acum vaccinurile reprezintă singura soluţie de a depăşi cu bine pandemia de COVID-19 şi de a ne întoarce în siguranţă la normalitate. Vaccinarea este un drept, dar şi o responsabilitate. Depinde de fiecare dintre noi să ne asigurăm că avem grijă de sănătatea noastră şi a celor dragi”, a scris Cîțu, într-o postare pe Facebook.

Florin Citu, mesaj pentru medici

Florin Cîțu a ținut să le mulțumească cadrelor medicale pentru efortul supraomenesc depus în această perioadă dificilă având în vedere contextul pandemiei cu noul coronavirus.

„Mulţumesc încă o dată personalului medical pentru efortul supraomenesc pe care îl face, atât pentru tratarea pacienţilor, cât şi pentru susţinerea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Guvernul României este alături de UNICEF în Săptămâna Mondială a Imunizării, pe care o sărbătorim la sfârşitul lunii aprilie şi susţine accesul copiilor şi adulţilor la vaccinuri care să le protejeze sănătatea”, a mai scris Florin Cîţu.

Companiile private vor vaccina angajaţii la locul de muncă

Florin Cîțu a menţionat ca angajaţii din cadrul companiilor private pot fi vaccinaţi anti-Covid-19 la locul de muncă..

„Angajații din companiile private se pot vaccina la locul de muncă cu ajutorul operatorului și cu ajutorul DSP. Astăzi m-am întâlnit cu reprezentanții turismului și HoReCa, dar și cu ONG-urile pentru pacienți. Avem nevoie de o campanie de informare corectă despre vaccinare pentru că sunt foarte multe informații care subminează efortul campaniei de vaccinare. Am luat decizia de a elimina numărul de persoane care pot fi înregistrate de un aparținător”, a transmis premierul României, Florin Vasile Cîțu.

Adauga un comentariu