National

Florin Cîțu, despre tensiunile dintre el și Ludovic Orban: „Nu există aşa ceva”

Publicat: 03 mart. 2021
Ludovic Orban și Florin Cîțu
Ludovic Orban și Florin Cîțu

Miercuri, 3 martie, prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că nu există tensiuni între el și fostul premier, Ludovic Orban. De asemenea, Cîțu a vorbit și despre actuala guvernare și a arătat că este pregătită pentru patru ani de guvernare.

„Nu există nicio tensiune, domnul Orban a făcut un lucru foarte bun în Parlamentul României, a stat acolo şi a trecut acest buget, fără niciun fel de amendamente (…), a făcut un lucru foarte bun. A fost o promisiune a coaliţiei şi domnul preşedinte – este preşedintele Partidului Naţional Liberal, cel mai mare partid din această coaliţie – a avut grijă că lucrurile merg”, a afirmat şeful Executivului la B1 TV.

Întrebat dacă există o „răceală” între el şi președintele PNL, Florin Cîţu a răspuns: „Nu există aşa ceva”. „Nu este adevărat, lucrăm, mă întâlnesc cu domnul preşedinte, în fiecare luni mergem la coaliţie, la Biroul Executiv, ne vedem, discutăm la telefon”, a arătat prim-ministrul, care a evitat să răspundă dacă la viitorul congres al PNL va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului.

În legătură cu noua coaliţie de guvernare, premierul a declarat că „testul” acestei alianţe a fost votarea bugetului pe 2021.

„Vă daţi seama că există o inerţie după campania electorală, de câţiva ani de zile a existat o inerţie. Dar testul l-am trecut ieri, a fost perfect. Această coaliţie a arătat clar că votul pe buget funcţionează, suntem o coaliţie şi de asta am spus aseară că pentru mine a fost cel mai important lucru, pentru că asta arată clar că suntem pregătiţi să stăm la guvernare patru ani de zile. Cel puţin, mai vedem după aia, dar eu zic că cel puţin patru ani”, a afirmat premierul.

Florin Cîțu a vorbit despre tragedia de la Onești

Într-o intervenție publică avută miercuri, Florin Cîțu a discutat despre ancheta care are loc la Onești, judeţul Bacău, acolo unde un bărbat a sechestrat și ucis doi muncitori într-un apartament.

„Am vorbit cu domnul Bode despre acest caz, ieri. Am cerut o anchetă rapidă şi, în acelaşi timp, să se ia imediat măsuri dacă se dovedeşte că au fost vinovaţi în cadrul lucrătorilor din Poliţie. Dacă cineva a fost vinovat şi dacă se dovedeşte că din cauza lucrătorilor din Poliţie s-a ajuns la acest rezultat, cei vinovaţi trebuie să fie făcuți răspunzători imediat”, a declarat Florin Cîțu.

Anchetă în cazul criminalului de la Onești care a ucis două persoane

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne din Guvernul condus de Florin Vasile Cîțu, a afirmat că Ministerul pe care îl conduce a demarat deja o anchetă în ceea ce priveşte coordonarea şi intervenţia poliţiştilor în dublă crimă de la Onești.

„Verificările noastre vizează cea de-a treia componentă, cea a analizei intervenţiei. Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri şi componenta asta a negocierilor, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare. Cu siguranţă din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar, dacă negocierile nu duceau la un deznodământ pentru Poliţie, care era planul doi, ce ar fi avut în plan să facă”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne.

Adauga un comentariu